Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Zmena pravidiel pri výbere nových sudcov

najpravo.sk • 6.5. 2016, 18:55

Ministerka spravodlivosti začína s plnením Programového vyhlásenia vlády. Do legislatívneho procesu predložila vyhlášku so zmenami vo výberových konaniach na sudcov. Navrhovaná úprava zavedie do výberu nových sudcov jednotný hodnotiaci hárok. Vyhláška zároveň obsahuje aj ďalšie zmeny, ktoré by mali podľa ministerky zvýšiť nároky pre vstup uchádzačov do justície.

​Vláda sa v programovom vyhlásení zaviazala, že v záujme objektívnosti výberových konaní vytvorí jednotný hodnotiaci hárok pre hodnotenie ústneho pohovoru.

Zmena by mala podľa ministerky objektivizovať kritériá na hodnotenie uchádzačov o funkciu sudcu. Výberové komisie budú v zmysle návrhu používať pri výberových konaniach rovnaké hodnotiace hárky s jednotnými kritériami, a to aj pri ústnej časti výberového konania. Doteraz bolo na rozhodnutí člena výberovej komisie, koľko z možných 24 bodov pridelí v ústnej časti danému uchádzačovi. Po novom budú hodnotené zručnosti a schopnosti jasne špecifikované aj so stanoveným maximálnym počtom bodov za každé kritérium. Zároveň sa zvyšuje maximálny počet bodov, ktoré môže uchádzač získať v písomnej časti výberového konania. Ministerstvo konštatuje, že sa nebude môcť stať, že ústna časť pohovoru preváži nad písomnou.

Hodnotiace hárky jednotlivých členov výberovej komisie budú zároveň zverejňované. Jednoducho sa tak bude dať porovnať postup členov výberovej komisie pri hodnotení konkrétneho uchádzača.

 „Chcem, aby nové výberové konania na sudcov prebehli už podľa nových pravidiel. Zmeny právnej úpravy výberových konaní v minulosti totiž spôsobili, že prišlo k zníženiu nárokov pre vstup uchádzačov do justície a k zvýšeniu subjektívneho prvku v ich hodnotení. Ten odôvodňuje aj pochybnosti o objektívnosti a nezávislosti rozhodovania výberových komisií“, uviedla ministerka L. Žitňanská.

Navrhované zmeny sa dotýkajú aj ďalších častí výberového konania. Rozširuje sa napr. databáza prípadových štúdií z 50 na 100, pričom táto sa podľa potreby obmieňa. Prípadová štúdia vylosovaná pre potreby výberového konania sa v ďalších výberových konaniach v tom istom kalendárnom roku nebude môcť už použiť. Zároveň databáza prípadových štúdií nebude po novom zverejnená na webe ministerstva. Prípadová štúdia obsahuje opis možnej, prípadne skutočnej situácie, ktorej písomné riešenie navrhne uchádzač.

Ďalšou zmenou je, že ani databáza textov v cudzom jazyku, ktoré uchádzač pri výberovom konaní prekladá, nebude už zverejnená na webe ministerstva. Opäť platí, že rovnaké texty sa v tom istom kalendárnom roku vo výberovom konaní nepoužijú.

Navrhovaná účinnosť zmien je od 1. júna 2016.

Návrh vyhlášky si pozrite TU (Vyhláška je v medzirezortnom pripomienkovom konaní do 26. mája 2016).

Zdroj: MS SR
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1772

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: