Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Vzdelávanie sudcov je základom pre rast dôvery v súdnu moc

najpravo.sk • 10.1. 2013, 23:10

Dňa 08. januára 2013 sa v sídle Justičnej akadémie Slovenskej republiky uskutočnilo spoločné pracovné rokovanie zástupcov Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky, Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky a Justičnej akadémie Slovenskej republiky.

Predmetného rokovania sa zúčastnil JUDr. Tomáš Borec, minister spravodlivosti, JUDr. Lucia Kurilovská, PhD., generálna riaditeľka Sekcie trestného práva, Mgr. Michal Považan, riaditeľ kancelária ministra, JUDr. Ladislav Tichý, prvý námestník generálneho prokurátora vo funkcii generálneho prokurátora, doc. JUDr. Jozef Čentéš, PhD., zástupca riaditeľa trestného odboru generálnej prokuratúry, JUDr. Katarína Laiferová, riaditeľka kancelárie generálneho prokurátora, JUDr. Pavol Toman, predseda rady akadémie, JUDr. Peter Hulla, riaditeľ akadémie, JUDr. Katarína Strížová, vedúca kancelárie.

Cieľom pracovného rokovania bolo podanie určitých námetov a podnetov zo strany prítomných účastníkov k justičnému vzdelávaniu, k pripomienkam k zákonu o Justičnej akadémii SR a s ním súvisiacich predpisov, problematika výberových konaní na voľné miesto sudcu a prokurátora, inštitút justičného a právneho čakateľa. Závery pracovného stretnutia budú podkladom pre novovytvorenú komisiu na prípravu novelizácie súčasných právnych predpisov súvisiacich so vzdelávaním cieľových skupín a právomocami Justičnej akadémie SR.

Na záver sa prítomní zhodli na potrebe úzkej spolupráce v procese legislatívy v záujme zvyšovania kvality justičného vzdelávania.

„Dobré vzdelanie a príprava budúcich sudcov a prokurátorov, ako aj ich celoživotné vzdelávanie je základom pre rast dôvery vo výkon súdnej moci," povedal minister Borec.

Zdroj: Justičná akadémia SR, MS SR
Foto: Justičná akadémia SR
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1155

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: