Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
Predplatné
Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
TlačPoštaZväčšiZmenši

Súd v Rimavskej Sobote sa vráti do historickej budovy

najpravo.sk • 22.2. 2016, 19:11

Okresný súd Rimavská Sobota sa už čoskoro presťahuje do zrekonštruovaných priestorov historickej budovy v centre mesta, v ktorej v minulosti sídlil uhorský kráľovský súd. Ide o bývalú súdnu Sédriu, ktorá bola postavená v rokoch 1885 až 1887 v neorenesančnom slohu a sídlil v nej župný súd. Je situovaná v pamiatkovej zóne mesta Rimavská Sobota, pričom budova disponuje cennými architektonickými prvkami typickými pre justíciu.

Slávnostnej prehliadky zrekonštruovaných priestorov sa zúčastnila podpredsedníčka Národnej rady SR Jana Laššáková, predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady SR Róbert Madej, minister spravodlivosti Tomáš Borec, zástupcovia justície a ďalší predstavitelia ministerstva spravodlivosti.

Prečítajte si tiež:
Rimavskosobotský súd by mohol mať novú budovu už v roku 2015

Minister spravodlivosti Tomáš Borec počas prehliadky súdu vyzdvihol rýchlosť a kvalitu rekonštrukčných prác. „Je to dobrá správa nielen pre súd, ale aj pre mesto Rimavská Sobota. Myslím, že všetci ocenia, že namiesto chátrajúcej budovy v centre mesta je tu dnes kvalitne obnovená dominanta s nezanedbateľnou historickou hodnotou,“ povedal T. Borec.

Foto z mája 2013


Foto z februára 2016

Minister zdôraznil, že podobné úspechy sa darí dosahovať aj v iných mestách. Napríklad v Bratislave prebieha významná reforma väzenskej časti Justičného paláca a nové dôstojné sídlo dostáva Súdna rada Slovenskej republiky.

Zdroj: Ministerstvo spravodlivosti SR
Ilustračné foto: MS SR a najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1206

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: