Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Štefan Harabin: Ako nepravdivo budete o mne informovať, tak budem bývať

najpravo.sk • 13.7. 2012, 08:41

Predseda Najvyššieho súdu Slovenskej republiky Štefan Harabin vydal oficiálne stanovisko ako reakciu na obvinenia médií ohľadom kúpy bytu v Bratislave. Jeho stanovisko vám prinášame v plnom, nekomentovanom znení:

„Predseda Najvyššieho súdu Slovenskej republiky Štefan Harabin neprijal žiaden dar, alebo inú výhodu pri kúpe bytu Bratislave. Byt sa rozhodol kúpiť spoločne s manželkou v prvom polroku 2006, kedy podnikol záväzné právne kroky a bola určená cena. V tom čase nezastával žiadnu verejnú funkciu – minister, alebo predseda súdu. Kupoval ho za úspory - za vysúdené financie od médií a úveru z banky. Tieto fakty preukazuje vo svojich majetkových priznaniach zverejnených na internete už dlhé roky.

V tom čase bola cena nehnuteľností úplne iná ako v roku 2008 a ako je dnes. O novom byte rozsiahlo a opakovane písal týždenník PLUS 7 dní ešte v januári 2008. V tom čase žiaden z politikov a ani pán Beblavý nemal žiadne námietky. Samotný pán Beblavý vlastní luxusný dom v Bratislave podstatne vyššej hodnoty a ceny, pri svojom veku 35 rokov nemá odrobených ani desať rokov a nevyhral ani korunu od médií.

Články zverejňované v denníku Hospodárske noviny o byte obsahujú zámerne sériu nepravdivých informácií. Okrem iného, že jeden z bytov mal získať ako politik počas ministrovania v rezorte spravodlivosti za mimoriadne zvýhodnenú cenu. Skutočnosť, že môj dojem z ceny pri kúpe holobytu bol iný, ako bola motivácia realitnej kancelárie, svedčí iba o jednom, že som nebol s nikým dohodnutý.

Novinár Ľuboš Kostalanský už dlhodobo zámerne klame. Aj napriek tomu, že Harabin mu poskytol rozsiahle odpovede na všetky jeho otázky. Podľa Harabina Kostelanský dlhodobo vo svojich otázkach konštatuje nepravdivé informácie, s ktorými následne bez overenia pracuje a vydáva ich za fakt. Tak to bolo, keď bol ešte redaktorom v denníku Pravda a napísal, že kompletná rekonštrukcia sprchovacieho kútu a WC, ktorú vydával za kúpeľňu stála milión korún. V skutočnosti išlo ani nie o sumu 1500 eur. Za čo sa denník Pravda verejne ospravedlnil.

„Chcel som sa vyhnúť sporom s médiami, ale toto klamstvo je opäť silná káva. Takže platí môj výrok z minulosti, že ako nepravdivo budú o mne novinári informovať, tak budem bývať. Rovnako nemám problém diskutovať s pánom Beblavým o mojom byte a o jeho rodinnej vile. Na rozdiel od iných nemám problém vysvetliť financovanie a ani okolnosti kúpy nehnuteľností ," vyhlásil Harabin.

Je nesporné, že majetkové pomery a pohyby na účtoch Harabina sú pod dlhoročným drobnohľadom rôznych zložiek operatívnej činnosti polície – finančnej, úradu boja proti korupcii. Rovnako bol dlhodobo odpočúvaný a napriek tomu, ak by boli zistili tieto zložky čo i len náznak nelegálnosti a nezákonnosti, vyštartovali by po ňom plnou silou tak, ako im to uložili jeho dlhoroční politickí názoroví oponenti. Do svojho bytu v Petržalke nemal problém pozývať novinárov, prijímať návštevy, dokonca ani v súčasnom sídle, ktoré považuje za vynikajúcu investíciu pre svoju rodinu za finančné prostriedky, ktoré získal súdnymi spormi s médiami, ktoré o ňom dlhodobo zámerne nepravdivo informovali. Bol by oveľa radšej, keby médiá zverejňovali pravdivé informácie a nemusel by svoju česť hájiť na súde, pretože žiadne financie nedokážu odčiniť traumu spôsobenú jeho rodine."

Zdroj: NS SR
Ilustračné foto: stock.xchng 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1653

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: