Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Pojednávanie o sťažnosti doc. Čentéša sa odročilo

najpravo.sk • 19.11. 2012, 14:40

Verejné ústne pojednávanie III. senátu Ústavného súdu Slovenskej republiky vo veci vedenej pod sp. zn. III. ÚS 427/2012 o sťažnosti doc. JUDr. Jozefa Čentéša, PhD., ktorou namietal porušenie práva na prístup k voleným a iným verejným funkciám a ďalších práv postupom prezidenta Slovenskej republiky súvisiacim s jeho vymenovaním do funkcie generálneho prokurátora Slovenskej republiky sa v utorok 20. novembra 2012 neuskutoční.

Dôvodom odročenia tohto pojednávania sú námietky predpojatosti sťažovateľa doc. JUDr. Jozefa Čentéša, PhD. voči dvom sudcom III. senátu, ktoré boli Ústavnému súdu Slovenskej republiky doručené 15. novembra 2012.

O námietkach predpojatosti bude v zmysle Rozvrhu práce Ústavného súdu Slovenskej republiky na rok 2012 rozhodovať IV. senát Ústavného súdu Slovenskej republiky v zložení Ľudmila Gajdošíková – predsedníčka senátu, sudcovia Ján Luby a Ladislav Orosz.

Nový termín verejného ústneho pojednávania o sťažnosti doc. JUDr. Jozefa Čentéša, PhD. bude známy až po rozhodnutí o vznesených námietkach predpojatosti.

Zdroj: Ústavný súd SR
Ilustračné foto: najpravo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1629

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: