Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
Predplatné
Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Odborná konferencia - Konkurz a reštrukturalizácia na Slovensku - aktuálne otázky a problémy aplikačnej praxe

PR • 14.5. 2015, 16:37

Vývoj udalostí, ktoré podnietili rozsiahle zmeny v  legislatívnej úprave konkurzov a reštrukturalizácií, siaha až do roku 2009, kedy v dôsledku globálnej hospodárskej krízy dramaticky stúpol počet vyhlásených konkurzov na Slovensku. Aktuálne problémy, ktoré v tejto oblasti pretrvávajú, vytvárajú príležitosť nastaviť vzájomne účinné a funkčné legislatívne normy konkurzného práva. Na otázky, aké sú ich nové pravidlá a možnosti, sa zameria skupina odborníkov zo Slovenska i Čiech, ktorí k danej problematike pristupujú z rôznych strán.

Cieľom tohto podujatia je vytvoriť otvorený priestor na zdieľanie ich vedomostí, bohatých pracovných skúseností a vzájomnú diskusiu všetkých zúčastnených.

O čom budú prednášajúci hovoriť?

  • Nové pravidlá v konkurzoch a reštrukturalizáciách. JUDr. Branislav Popíšil (Pospíšil & Partners, k.s.)
  • Nové možnosti českého insolvenčného práva (testy insolvencie, nové pravidlá správy korporácií, veriteľské varianty reorganizácie). JUDr. Michal Žižlavský (Žižlavský advokátska kancelária, s.r.o.)
  • Čo môže legislatíva urobiť pre ochranu veriteľov insolventných spoločností? JUDr. Martin Maliar (MS SR)
  • Obsahové náležitosti reštrukturalizačného plánu a ich kontrolné mechanizmy z pohľadu veriteľa + aplikačné problémy v praxi. JUDr. Ing. Veronika Škodová (ŠKODA LEGAL, s.r.o.)
  • Kapitalizácia pohľadávok ako reštrukturalizačná metóda. JUDr. Miroslav Duračinský (Slovenská správcovská a reštrukturalizačná, k.s.)

Cieľová skupina

Konferencia je pripravená pre širokú odbornú verejnosť – právnikov, advokátov, konkurzných správcov, ekonómov, účtovníkov, daňových poradcov a pracovníkov štátnej správy.

Miesto a čas konania

16. JÚN 2015  |  Hotel Saffron, Školská 5, 811 07 Bratislava

Ďalšie informácie Vám poskytneme na číslach 02/20200078, 0905172880, alebo ich nájdete s možnosťou registrácie na konferenciu na stránke http://www.vzdelavame.sk

Organizátori konferencie

Partneri konferencie

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1236

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: