Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
Predplatné
Utorok, 19. marec 2024 | meniny má Jozef , zajtra Víťazoslav
TlačPoštaZväčšiZmenši

Ministerka spravodlivosti vymenovala predsedníčku Okresného súdu Bratislava I

najpravo.sk • 15.3. 2017, 16:48

​Podpredsedníčka vlády a ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská dnes vymenovala do funkcie novú predsedníčku Okresného súdu BA I. Urobila tak na základe výsledkov výberového konania z 10. marca. Novou predsedníčkou spomínaného súdu sa stala sudkyňa Anna Kašajová.

Úspešná uchádzačka pôsobí v slovenskej justícii s menšou prestávkou od roku 1987. Je dlhoročnou sudkyňou, okrem OS BA I. pôsobila aj na okresných súdoch BA IV a BA V. Svoj záujem o pozíciu predsedníčky odôvodnila znalosťou prostredia súdu a jeho problémov. Kašajová bola na post predsedníčky OS BA I. vymenovaná už druhý krát, spomínaný súd viedla aj v rokoch 2011 - 2013.

Najväčšie problémy chodu tohto súdu vidí v subjektívnych prieťahoch sudcov a súdu, rovnaké prieťahy v trestných väzobných veciach, vo vysokom počte reštančných vecí a nedostatočnom personálnom obsadení súdu. Vo svojich riešeniach súčasnej situácie sa chce sústrediť na plynulosť konania súdnych agend, znižovanie počtu reštančných vecí v jednotlivých agendách a na znižovanie počtu sťažností a nálezov Ústavným súdom.

Kašajová uspela na v poradí už štvrtom výberovom konaní na post predsedu OS BA I. Táto pozícia bola neobsadená od 15. septembra 2016, kedy vo funkcii skončila dovtedajšia predsedníčka, Eva Fulcová.

Zdroj: MS SR
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 823

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: