Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
Predplatné
Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
TlačPoštaZväčšiZmenši

Ministerka spravodlivosti predstavila novú riaditeľku Centra právnej pomoci

najpravo.sk • 10.5. 2022, 10:09

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková dnes predstavila novú riaditeľku Centra právnej pomoci. V nedávnom výberovom konaní na túto pozíciu uspela Zuzana Števulová, ktorá sa onedlho ujme svojej funkcie.

 

JUDr. Zuzana Števulová pôsobila v minulosti v Lige za ľudské práva, ale rovnako aj v iných inštitúciách, organizáciách, v ktorých sa venovala azylovému právu, integračnej politike a vedeniu projektov. Má tak dlhoročné skúsenosti v oblasti právneho poradenstva.

 

Ako uviedla ministerka spravodlivosti M. Kolíková: „Veľmi sa teším, že to môžem byť ja, kto môže uviesť novú riaditeľku Centra právnej pomoci, keďže si ešte pamätám, že v roku 2006 som začínala ako prvá riaditeľka centra a považujem centrum za veľmi dôležitú organizáciu, ktorú Slovensko má a nemá ju každá krajina ani v rámci EÚ. Je veľmi dôležité aj dnes, že takúto inštitúciu máme.“

 

Centrum právnej pomoci v rámci svojej pôsobnosti zabezpečuje aj agendu osobného bankrotu, vďaka ktorému sa ľudia jednoduchšie vymania z „dlhovej pasce“. Centrum právnej pomoci v tejto agende sprevádza ľud celým procesom a je jeho najväčšou agendou. V nadväznosti na súčasnú situáciu Centrum právnej pomoci v spolupráci s Ligou za ľudské práva zriadilo infolinku, kde poskytuje informácie pre ľudí prichádzajúcich z Ukrajiny.

 

„Veľmi si vážim dôveru, ktorú mám od ministerky spravodlivosti, ktorá je zakladateľkou a prvou riaditeľkou Centra právnej pomoci. Aj pre mňa je centrum výnimočným projektom na Slovensku aj v širšom európskom priestore. Súvisí pre mňa s právom každého na prístup k účinnej spravodlivosti, ale aj k právu na rovnosť a ľudskú dôstojnosť, keďže centrum je v podstate zhmotnením týchto princípov, lebo umožňuje ľuďom, ktorí by si to inak nemohli dovoliť, mať prístup ku kvalitnej právnej pomoci. A v tomto odkaze chcem určite pokračovať,“ povedala Z. Števulová.

 

Nová riaditeľka má ambíciu pokračovať v rozvíjaní činnosti Centra právnej pomoci, pri zlepšovaní poznateľnosti Centra právnej pomoci, nastavovaní spolupráce s advokátmi a advokátkami a rôznymi organizáciami v mimovládnom priestore. Centrum právnej pomoci by sa tak malo dostať bližšie k rôznym komunitám na Slovensku, a to najmä k tým, ktoré jeho pomoc potrebujú.

 

Zdroj: MS SR

Foto: pexels.com

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 313

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: