Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Ivan Gašparovič vymenoval sudcov bez časového obmedzenia

najpravo.sk • 29.4. 2014, 12:11

Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič v zmysle výkonu ústavnej funkcie podľa čl. 102 ods. 1 písm. t/ a čl. 145 ods. 1 Ústavy SR vymenoval dvanásť sudcov bez časového obmedzenia.

Na slávnostnom vymenovacom akte bol prítomný minister spravodlivosti Tomáš Borec a predseda Najvyššieho súdu Slovenskej republiky Štefan Harabin.

Prezident Ivan Gašparovič v príhovore zablahoželal novovymenovaným sudcom. „Vaším sľubom ste predurčili svoju budúcnosť, ktorá nebude ľahká," povedal prezident a pripomenul náročnosť výkonu sudcovského povolania, „pretože budete rozhodovať o problémoch obyčajných ľudí o ich budúcnosti, o fungovaní podnikov; aj o tom, či štát bude ekonomicky prosperovať – to všetko závisí na vašom rozhodnutí," pokračovala hlava štátu s dôrazom na nevyhnutnosť rešpektovania ústavy, zákonov, medzinárodných dohôd, ale predovšetkým rešpektovaním osobného pocitu zodpovednosti. Prezident pripomenul aj pretrvávajúcu nedôveru verejnosti v slovenskú justíciu a jej nedobrú povesť, pričom ako riešenie odporúčal novovymenovaným sudcom dodržiavanie sľubu, ktorý zložili nášmu najvyššiemu predstaviteľovi pri preberaní vymenovacieho dekrétu.

Za novovymenovaných sudcov sa prihovoril Karol Rihák, ktorý sa poďakoval za dôveru vyjadrenú dnešným slávnostným vymenovacím aktom, Vyslovil tiež „záväzok, že výkon funkcie sudcu budeme vykonávať nielen v súlade s ústavou Slovenskej republiky a zákonmi, ale najmä s citom pre spravodlivosť, dobro a zákonnosť tak, aby sme v plnej miere dodržali sľub, ktorý sme Vám, vážený pán prezident, dnes zložili."

Z rúk prezidenta Slovenskej republiky si prevzali vymenovacie dekréty nasledovní sudcovia vymenovaní bez časového obmedzenia s určením na príslušné okresné súdy:

Viktória Bagala Vrábelová
Okresný súd Levice
Jana Janics Bajánková
Okresný súd Bratislava I
Miroslava Korbašová
Okresný súd Martin
Zuzana Kotríková
Okresný súd Prievidza
Michaela Kotusová Hucová
Okresný súd Košice II
Katarína Krochtová
Okresný súd Bardejov
Martina Líšková
Okresný súd Topoľčany
Silvia Majkutová Lesňáková
Okresný súd Liptovský Mikuláš
Viera Malinowska
Okresný súd Malacky
Gabriela Repková
Okresný súd Považská Bystrica
Karol Rihák
Okresný súd Bratislava IV
Adriana Šimková
Okresný súd Malacky 

Zdroj a foto: prezident.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 929

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: