Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Výberové konanie na riaditeľa Centra právnej pomoci

najpravo.sk • 14.9. 2016, 18:30

​Podpredsedníčka vlády a ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská vyhlásila výberové konanie na pozíciu riaditeľa Centra právnej pomoci. Úspešný uchádzač bude viesť inštitúciu, ktorá už desať rokov poskytuje bezplatnú právnu pomoc ľuďom v materiálnej núdzi. Celý proces výberového konania je otvorený, vrátane jeho ústnej časti. Uchádzači sa môžu do výberového konania prihlásiť najneskôr do 14. októbra 2016.

​Výberové konanie bude pozostávať z písomnej a ústnej časti. Verejnosť bude môcť sledovať jeho celý proces od zverejnenia životopisov, motivačných listov uchádzačov, cez priebeh samotného výberového konania až po výsledky. Zverejnené sú rovnako aj mená členov výberovej komisie. Výberové konanie je vyhlásené v nadväznosti na skutočnosť, že riaditeľke Centra právnej pomoci uplynie v novembri tohto roka trojročné funkčné obdobie.

„Je mojím záujmom, aby sa fungovanie Centra právnej pomoci naďalej zlepšovalo. Aby sa zvyšovala jeho dostupnosť, odbornosť a rozsah služieb pre ľudí, ktorí nemajú dostatok prostriedkov. Verím, že vo výberovom konaní uspeje ten najlepší, odborne aj morálne zdatný človek, ktorému bude záležať na centre a jeho klientoch,“ uviedla ministerka Lucia Žitňanská.

Predpokladom na výkon funkcie riaditeľa Centra právnej pomoci je okrem iného aj vysokoškolské vzdelanie II. stupňa v odbore právo, odborná právnická prax min. 3 roky či ovládanie anglického jazyka. Na zaradenie do výberového konania musí uchádzač predložiť okrem životopisu, žiadosti, motivačného listu a ďalších dokladov aj projekt rozvoja Centra právnej pomoci. Požadované dokumenty je možné doručiť na Ministerstvo spravodlivosti SR poštou, osobne, elektronicky alebo faxom najneskôr do 14. októbra 2016.

Všetky informácie k vypísanému výberovému konaniu vrátane kompletného zoznamu požadovaných dokladov a kontaktnej adresy sú dostupné na stránke ministerstva spravodlivosti (TU​).

Centrum právnej pomoci (CPP) bolo založené ministerkou spravodlivosti Luciou Žitňanskou 1. januára 2006 s cieľom poskytovať komplexnú právnu pomoc ľuďom, ktorí pre nedostatok peňazí nemôžu využívať iné právne služby. Odvtedy sa naň obrátilo takmer 30-tis. ľudí so žiadosťou o priznanie nároku na právnu pomoc. Toto číslo nezahŕňa všetky konzultácie, ktoré centrum poskytuje. Len za minulý rok kontaktovalo centrum vyše 50-tis. klientov.

Najčastejšie žiadajú o právnu pomoc ľudia pri rozvodoch, otázke zverenia detí do výchovy, výživnom, ale aj pri sporoch o určenie vlastníckych práv, či neplatnom skončení pracovného pomeru. Veľkú skupinu tvoria tzv. spotrebiteľské spory. Centrum má v súčasnosti 14 kancelárií a  počíta sa s jeho ďalším rozširovaním v súvislosti s pripravovanými zmenami v tzv. osobnom bankrote, pri ktorom bude Centrum právnej pomoci tiež poskytovať ľuďom svoje služby.

Okrem týchto miest vykonáva činnosť aj v štrnástich konzultačných pracoviskách po celom Slovensku. Poradiť a pomôcť žiadateľom je pripravených celkovo 88 zamestnancov centra, z toho 45 právnikov.

Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 4428

Nový príspevok

Reakcia na pani ministerku Žitňanskú

Centrum právnej pomoci výberove konanie je naozaj plus a paráda len keď sa jedná o centrum na slovenskua pán riaditeľ bude mať klientelu zo slovenska na čo do prdele mu je v tomto anglicky jazyk? Dakujem za odpoveď. Miňo

Miňo | 08.05.2017 11:22
PoUtStŠtPiSoNe
: