Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Prezident podpisoval zákony

Edmund Horváth • 24.5. 2011, 19:09

 

Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič podľa čl. 102 ods. 1 písm. f) Ústavy Slovenskej republiky podpísal vrátené zákony:

  • Zákon zo 17. mája 2011, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 253/1994 Z. z. o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest v znení neskorších predpisov (cieľom zákona je zamedziť neprimeranému zadlžovaniu samospráv aj cez systém znižovania platov a veľkých odmien, ktoré si schvaľovali starostovia a primátori cez zastupiteľstvá) 
  • Zákon zo 17. mája 2011 o ochrane spotrebiteľa pri poskytovaní niektorých služieb cestovného ruchu a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Národná rada Slovenskej republiky pri opätovnom prerokovaní vrátených zákonov akceptovala pripomienky prezidenta Slovenskej republiky.

  • Prezident Slovenskej republiky podľa čl. 102 ods. 1 písm. f) Ústavy Slovenskej republiky podpísal aj zákon z 19. mája 2011 o podpore energeticky a environmentálne úsporných motorových vozidiel a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Nepodpísaná verejná voľba generálneho prokurátora

Prezident Slovenskej republiky v zmysle čl. 87 ods. 3 Ústavy Slovenskej republiky sa rozhodol nepodpísať zákon zo 17. mája 2011, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov a o zmene niektorých zákonov.

Národná rada Slovenskej republiky neakceptovala pripomienky prezidenta Slovenskej republiky a zákon prijala v pôvodnom znení.

Pripomienky prezidenta k verejnej voľbe GP si pozrite TU.  

Zdroj a foto: www.prezident.sk, www.nrsr.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1270

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: