Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Právnickej fakulte TU hrozí odpojenie od internetu

najpravo.sk • 8.12. 2015, 17:12

Na základe informácie z Centra informačných systémov Trnavskej univerzity bola Právnická fakulta Trnavskej univerzity upozornená na opakované porušovanie práv duševného vlastníctva, ku ktorému dochádza zo strany študentov pri nelegálnom sťahovaní a šírení filmov a iných predmetov duševného vlastníctva s využitím internetového WiFi pripojenia Trnavskej univerzity.

„Týmto chceme upozorniť, že na základe zmluvy s poskytovateľom internetového pripojenia a jeho výzvy na zdržanie sa takéhoto konania hrozí, že pokiaľ sa táto skutočnosť zopakuje, dôjde k úplnému odpojeniu Právnickej fakulty od internetového pripojenia. uvádza web fakulty. Vedenie fakulty zároveň zdôraznilo, že konanie študenta, ktoré spočíva v neoprávnenom zásahu do autorského práva a iných práv duševného vlastníctva (napríklad pri sťahovaní a šírení nelegálneho obsahu) je nielen dôvodom na postúpenie veci orgánom činným v trestnom konaní, ale môže byť aj dôvodom na vylúčenie zo štúdia.

Len pre úplnosť dodávame, že Právnická fakulta Trnavskej univerzity je podľa hodnotenia Akademickej rankingovej a ratingovej agentúry (ARRA) lídrom v oblasti právnického vzdelávania na Slovensku. Viac TU.

Zdroj: PF TU
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1198

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: