Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Novou členkou súdnej rady bude Petra Príbelská

najpravo.sk • 29.10. 2019, 18:59

Koncom novembra tohto roka uplynie päťročné funkčné obdobie jednému z členov Súdnej rady SR, Dušanovi Čimovi. Včera sa preto uskutočnili voľby, v ktorých slovenskí sudcovia rozhodovali o tom, kto ich bude v nasledujúcich piatich rokoch reprezentovať na pôde najvyššieho sudcovského orgánu. Voľby sa konali vo všetkých ôsmich volebných obvodoch krajských súdov, tiež na Najvyššom súde SR a Špecializovanom trestnom súde.

Možnosť voliť využilo len 1028 sudcov

Nový člen súdnej rady bol volený sudcami, pričom celkový počet sudcov, ktorí mali právo voliť, bol 1431. Túto možnosť využilo 1028 sudcov. Vo voľbách sa rozhodovalo medzi dvoma kandidátmi, ktorí sú obaja sudcami Najvyššieho súdu SR – Petrou Príbelskou a Dušanom Čimom.

Rozdiel 29 hlasov

Hlavná volebná komisia sa stretla dnes na pôde sídla súdnej rady, kde zrátala počet všetkých sudcov zapísaných v zoznamoch, počet vydaných hlasovacích lístkov, ďalej zrátala počet platných hlasov odovzdaných pre jednotlivých kandidátov v obvodoch všetkých volebných komisií a zostavila poradie kandidátov podľa počtu získaných hlasov. Medzi členov súdnej rady sa koncom novembra zaradí JUDr. Petra Príbelská, PhD., ktorá získala 503 platných hlasov, jej protikandidát JUDr. Dušan Čimo ich získal 474.

Dnes predpoludním vyhlásil predseda hlavnej volebnej komisie oficiálne výsledky voľby a odovzdal novej členke Súdnej rady SR osvedčenie o zvolení.

Zdroj a foto: sudnarada.gov.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 500

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: