Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Našlo sa riešenie vládnej krízy

najpravo.sk • 24.10. 2011, 05:13

Po predchádzajúcom pondelkovom stretnutí s predsedami všetkých parlamentných politických strán prijal dnes prezident Ivan Gašparovič zástupcov koaličných strán, aby riešili otázku vládnej krízy, ktorá nastala po nevyslovení dôvery kabinetu Ivety Radičovej.

Po rokovaní prezident Ivan Gašparovič uviedol, že predsedovia koaličných strán sa dohodli tak, že získali 78 poslaneckých hlasov, čo je dostatočný počet hlasov na návrh a zostavenie novej vlády do konania predčasných parlamentných volieb. Ivan Gašparovič dodal, že po predchádzajúcom separátnom rokovaní s predsedom strany Smer – SD Robertom Ficom tento konštatoval ochotu jeho strany hlasovať o zmene ústavného článku č. 115, ods. 1, „ktorý sa upraví tak, aby prezident mohol poveriť vládu, ktorá v parlamente nezískala dôveru, pokračovaním vo svojej činnosti až do parlamentných volieb," povedala hlava štátu.

Prezident Ivan Gašparovič vyjadril potešenie z toho, že poslanci NR SR sa dokázali dohodnúť i napriek vládnej kríze na tom, že prijmú zmenu ústavného článku a „po prijatí v NR SR okamžite poverím túto vládu, aby pokračovala vo svojej činnosti až do volieb."

Predseda strany SaS Richard Sulík na margo stretnutia predsedov koaličných parlamentných politických strán s hlavou štátu vyhlásil, že SaS dala „našim koaličným partnerom návrh, ktorý zabezpečí stabilitu krajiny, aby sa Slovensko nedostalo do ústavnej krízy."

Vzhľadom na dosiahnutú dohodu, ktorú prezentovali predsedovia koaličných parlamentných politických strán Ivanovi Gašparovičovi, ten uviedol, že poverí Ivetu Radičovú, aby zastupovala slovenské záujmy na víkendovom summite krajín EÚ v Bruseli. 

Zdroj informácií a foto: www.prezident.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1689

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: