Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Na právo už aj bez prijímačiek

najpravo.sk • 23.2. 2016, 17:19

V prípade, že uchádzač má za posledné tri roky štúdia na strednej škole predchádzajúce roku, v ktorom sa koná maturitná skúška, študijný priemer do 1,30 vrátane, bude prijatý na štúdium denného bakalárskeho štúdia v odbore právo pre akademický rok 2016/2017 bez prijímacej skúšky (napr. na štvorročnom gymnáziu priemer za prvý až tretí ročník, na osemročnom gymnáziu priemer za piaty až siedmy ročník). Tak hovorí dokument „Prijímacie konanie a ďalšie podmienky pre prijímanie na denné Budova Právnickej fakulty UPJŠ na Ulici Kováčskej 26.bakalárske štúdium v odbore právo pre akademický rok 2016/2017“ uverejnený Univerzitou P. J. Šafárika v Košiciach, Právnickou fakultou. Rozhodujúcim pre posúdenie splnenia uvedeného kritéria je priemer študijných priemerov za uvedené tri ročníky štúdia. Na denné bakalárske  štúdium v odbore právo pre akademický rok 2016/2017 plánuje fakulta prijať najmenej 200 uchádzačov, pričom najmenej 150 uchádzačov plánuje fakulta prijať na základe súčtu bodov za výsledky zo strednej školy a výsledkov prijímacej skúšky. Na externé štúdium fakulta prijíma uchádzačov bez prijímacej skúšky. Prestup z externej formy na dennú formu štúdia však nie je možný. Na externé bakalárske štúdium v odbore právo sa pre akademický rok 2016/2017 stanovuje smerné číslo v počte 100 uchádzačov. 

Prijímačky do Bratislavy len pri vysokom záujme

Podľa kritérií prijímacieho konania na akademický rok 2016/2017 Univerzity Komenského v Bratislave, Právnickej fakulty táto na bakalársky študijný program právo nepredpokladá konanie prijímacej skúšky, avšak v prípade, že bude prihlásený podstatne vyšší počet uchádzačov ako môže fakulta prijať, dekan fakulty môže rozhodnúť o vypísaní prijímacej skúšky. Predpokladaný počet prijatých je 400 v dennej forme štúdia a 200 v externej forme štúdia.

Trnavská právnická fakulta prijíma aj na štúdium v angličtine

Ako to vyplýva z podmienok prijímacieho konania na bakalársky študijný program v študijnom odbore právo pre akademický rok 2016/2017 úspešné absolvovanie prijímacej skúšky stále ostáva jednou z podmienok prijatia na Právnickú fakultu Trnavskej univerzity v Trnave. Fakulta plánuje, v závislosti od výšky pridelených rozpočtových prostriedkov a splnenia základných a ďalších podmienok prijatia na štúdium, prijať v akademickom roku 2016/2017 na dennú formu štúdia v slovenskom jazyku najmenej 150 študentov a na externú formu štúdia v slovenskom jazyku najmenej 100 študentov. Fakulta plánuje za obdobných podmienok prijať v akademickom roku 2016/2017 na dennú formu štúdia v anglickom jazyku najviac 100 študentov a na externú formu štúdia v anglickom jazyku najviac 100 študentov.

Prijímačky aj do Banskej Bystrice

Web Právnickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici informuje, že základnou podmienkou prijatia na fakultu je získanie úplného stredného vzdelania alebo úplného stredného odborného vzdelania. Ďalšou podmienkou prijatia na I. stupeň vysokoškolského štúdia je vykonanie prijímacej skúšky a získanie dostatočného počtu bodov. Podľa získaných bodov z písomného testu bude stanovené poradie od najvyššieho počtu po najnižší počet získaných bodov. Prijatý je ten uchádzač, ktorý dosiahne stanovený počet bodov potrebný pre predpokladaný počet prijatých uchádzačov v danom študijnom programe. Počet prijatých uchádzačov bude v súlade so schválenými plánovanými počtami prijatých uchádzačov na AR 2016/2017. Tieto počty sa nám však na webe fakulty nepodarilo nájsť.

Zdroj: Weby právnických fakúlt
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1148

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: