Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Do súťaže o najlepšiu esej sa zapojilo 50 študentov právnických fakúlt

najpravo.sk • 25.10. 2021, 18:36

25. október 2021, Bratislava – Až 50 študentov právnických fakúlt slovenských vysokých škôl využilo možnosť zapojiť sa do esejistickej súťaže Najvyššieho súdu. Budúci právnici si mohli vybrať z dvoch tém: Eutanázia – právne a etické problémy a Kajúcnik v trestnom konaní.

Esejistickú súťaž určenú pre študentov právnických fakúlt slovenských vysokých škôl vyhlásil Najvyšší súd pri príležitosti ďalšieho ročníka Európskeho dňa spravodlivosti. Do súťaže sa zapojilo 50 študentov právnických fakúlt dennej aj externej formy štúdia. Príspevky hodnotili predseda a podpredsedníčka Najvyššieho súdu Ján Šikuta a Andrea Moravčíková.

Víťazi:

  • Eutanázia – právne a etické problémy - Bc. Bernadette Borka-Hrdá, študentka Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave
  • Kajúcnik v trestnom konaní – Bc. Dávid Židek, študent Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave

Európsky deň spravodlivosti si v celej Európskej únii pripomíname každoročne 25. októbra. Cieľom dňa spravodlivosti je informovať verejnosť o ich právach, ukázať ľuďom, ako to vyzerá na súdoch, či už krajských, okresných alebo na Najvyššom súde. Formu esejistickej súťaže zvolil Najvyšší súd s ohľadom na aktuálnu pandemickú situáciu.

Zdroj: nsud.sk
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 183
PoUtStŠtPiSoNe
: