Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Deň otvorených dverí v Národnej rade SR

najpravo.sk • 16.11. 2011, 11:34

Už zajtra Národná rada Slovenskej republiky opäť otvorí svoje brány verejnosti a privíta všetkých tých, ktorí sa chcú osobne stretnúť so zástupcami zákonodarného zboru a na vlastné oči vidieť, z akého miesta sa prijímajú pre nás všetkých dôležité rozhodnutia.

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Pavol Hrušovský a vedúci Kancelárie Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Kramár rozhodli, že Deň otvorených dverí Národnej rady Slovenskej republiky sa uskutoční 17. novembra. Už o 9.00 h privíta predseda parlamentu Pavol Hrušovský prvých návštevníkov pred hlavnou budovou národnej rady na Námestí Alexandra Dubčeka. Sám ich prevedie priestormi parlamentu a návštevníci uvidia nielen rokovaciu sálu, ale aj pracovné priestory samotného predsedu, v ktorých často prijíma vzácne návštevy.

V tento deň si pripomíname štátny sviatok Deň boja za slobodu a demokraciu. Verejnosť si bude môcť pozrieť výstavu fotografií November ´89 a v kinosále dokumentárne filmy z revolučného obdobia konca 80-tych rokov. Občania majú priestor stretnúť sa so svojimi zástupcami v parlamente - poslancami a porozprávať sa s nimi nielen o práci poslanca, politike, ale aj o bežnom živote.

Kultúrnym spestrením Dňa otvorených dverí parlamentu bude pre verejnosť možnosť prezrieť si reprezentačné priestory Paláca Bratislavského hradu (v čase od 10.00 do 16.00 h) v sprievode historických postáv ako Mária Terézia, František Lotrinský či Anton Bernolák. Palác sa rekonštruoval od roku 2008 a v súčasnosti sú jeho priestory v stave pred kompletným dokončením, čo znamená, že nie sú ešte vybavené zariadením. Na nádvorí paláca od 10-tej hodiny čaká na malých aj veľkých hudobno-tanečný kultúrny program, ktorý pripravili bratislavské základné umelecké školy, tiež šermiarske vystúpenia, pre detských odvážlivcov historická strelnica a stánky remeselníkov. Tí, čo dávajú prednosť vážnej hudbe, si budú môcť vypočuť organové koncerty v Hudobnej sieni paláca. Históriu Bratislavského hradu zase priblíži výstava Slovenského národného múzea v Rytierskej sále a o priebehu trojročnej rekonštrukcie paláca sa môžu záujemcovia viac dozvedieť z výstavy fotografií. Všetky podujatia majú vstup voľný.

Autor: Komunikačný odbor Kancelárie NR SR
Zdroj: www.nrsr.sk
Ilustračné foto: www.nrsr.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1015

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: