Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
Predplatné
Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Bývalý predseda okresného súdu sa stane členom Rady PMÚ

najpravo.sk • 27.8. 2014, 10:29

Vláda Slovenskej republiky vymenovala dňa 20. augusta 2014 nového člena Rady Protimonopolného úradu, ktorým sa od 1. septembra 2014 na obdobie piatich rokov stane Kajetán Kičura.

Rada úradu je druhostupňový orgán, ktorý rozhoduje o rozklade voči prvostupňovému rozhodnutiu a preskúmava rozhodnutia mimo odvolacieho konania. Rada preveruje postup prvostupňového orgánu, zaoberá sa námietkami a v prípade potreby doplní dokazovania. Rozhodnutie prvého stupňa môže zmeniť, zrušiť a vrátiť vec prvostupňovému orgánu na ďalšie konanie, alebo môže zastaviť konanie z procesných dôvodov.

Od 1. júla 2014 tvoria radu úradu jej predseda, ktorým je predseda úradu a šesť členov rady. Vymenovanie nového člena rady nadväzuje na novelu zákona o ochrane hospodárskej súťaže, ktorá okrem iného upravuje aj činnosť úradu. Členom rady už nebude podpredseda úradu, ktorý bude zodpovedný za prvostupňové konania.

Novovymenovaný člen rady, JUDr. Kajetán Kičura, vyštudoval Právnickú fakultu Univerzity Jozefa Šafárika v Košiciach, momentálne pôsobí ako predseda Správy štátnych hmotných rezerv Slovenskej republiky a v minulosti bol predsedom Okresného súdu v Čadci.

Zdroj: Protimonopolný úrad SR
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1731

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: