Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
Predplatné
Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
TlačPoštaZväčšiZmenši

12 voľných notárskych miest

najpravo.sk • 29.1. 2018, 18:51

Počet notárskych úradov každého súdu prvého stupňa (počet miest notárov) a ich prípadnú zmenu určuje minister spravodlivosti.

Výberové konanie na obsadenie miesta notára vyhlasuje a uskutočňuje prezídium v lehotách podľa § 10 ods. 3, 4 Not. por. O každom neobsadenom notárskom mieste sa uskutočňuje samostatné výberové konanie.

Poriadok výberového konania Notárskej komory Slovenskej republiky sa nachádza v časti Interné predpisy prijaté Prezídiom Notárskej komory.

Úhrada za účasť vo výberovom konaní (čl. 8) bola stanovená vo výške 597,91 €, za každé ďalšie miesto vo výške 165,97 €.

Prezídium NK SR informuje záujemcov o výberové konania o povinnostiach notára po menovaní ministrom spravodlivosti Slovenskej republiky. Zároveň informuje o minimálnej bezpečnosti podľa interného predpisu prijatého prezídiom NK SR, ktorú je nutné zabezpečiť pri vzniku notárskeho úradu.

Aktuálne výberové konania

Prezídium Notárskej komory Slovenskej republiky rozhodlo o vyhlásení výberového konania na obsadenie voľných notárskych miest v územnej pôsobnosti okresných súdov:

  • Obvod Krajského súdu Trnava

Okresný súd Galanta

so sídlom v Galante 1 miesto

  • Obvod Krajského súdu Nitra

Okresný súd Nitra

so sídlom v Nitre 2 miesta

  • Obvod Krajského súdu Nitra

Okresný súd Nové Zámky

so sídlom v Nových Zámkoch  1 miesto

  • Obvod Krajského súdu Nitra

Okresný súd Topoľčany

so sídlom v Topoľčanoch 1 miesto

  • Obvod Krajského súdu Trenčín

Okresný súd Trenčín

so sídlom v Trenčíne 1 miesto

  • Obvod Krajského súdu Žilina

Okresný súd Dolný Kubín

so sídlom v Dolnom Kubíne 1miesto

  • Obvod Krajského súdu Žilina

Okresný súd Žilina

so sídlom v Bytči 2 miesta

  • Obvod Krajského súdu Banská Bystrica

Okresný súd Brezno

so sídlom v Brezne 1 miesto

  • Obvod Krajského súdu Banská Bystrica

Okresný súd Lučenec

so sídlom v Lučenci 1 miesto

  • Obvod Krajského súdu Prešov

Okresný súd Prešov

so sídlom v Lipanoch  1 miesto

Záujemcovia sa môžu prihlásiť písomne v termíne od 25. 1. 2018 do 26. 2. 2018 do 16:00 hod. na adrese: Notárska komora SR, Krasovského 13, 851 01 Bratislava.

K prihláške je nutné priložiť nasledovné doklady (originály, prípadne notársky osvedčené kópie)

1. Osvedčenie o štátnom občianstve SR vydané po 1.1.1993 alebo doklad o štátnom občianstve štátu Európskej únie alebo iného členského štátu Dohody o Európskom hospodárskom priestore.

2. Diplom o získaní vysokoškolského vzdelania prvého stupňa v študijnom odbore právo na právnickej fakulte a druhého stupňa v študijnom odbore právo na právnickej fakulte

3. Doklad o vykonaní notárskej skúšky, prípadne odbornej justičnej, advokátskej, prokurátorskej alebo odbornej skúšky komerčného právnika, ktoré s poukazom na § 11 ods. 3 Notárskeho poriadku komora uzná za notársku skúšku

4. Doklad o vykonaní právnej praxe v trvaní 5 rokov, z toho najmenej 2 roky notárskej praxe, s poukazom na § 11 ods. 2 Notárskeho poriadku – do tejto praxe notárska komora započíta taktiež prax sudcu, advokáta, prokurátora, komerčného právnika a môže započítať aj inú právnu prax 

5. Odpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace (za uchádzača vyžiada sekretariát NK SR) 

6. Písomnú charakteristiku doterajšej profesijnej praxe 

7. Vyhlásenie o spôsobilosti na právne úkony

Ak je účastníkom výberového konania notár, predkladá len prihlášku do výberového konania. Ak je účastníkom výberového konania notársky kandidát, predkladá okrem prihlášky do výberového konania iba doklady uvedené pod bodmi 4 až 6.

Na prihlášky, ktoré nebudú doručené na Notársku komoru Slovenskej republiky, Krasovského 13, 851 01 Bratislava v stanovenom termíne t.j. do 26. 2. 2018 do 16:00 hod., prípadne na prihlášky, ku ktorým do tohto termínu nebudú doručené doklady uvedené pod číslom 1 – 7, sa nebude prihliadať.

Odporúčame prihláseným potvrdiť si na sekretariáte NK SR v termíne do 26. 2. 2018 do 16:00 hod. príjem podanej prihlášky s potrebnými prílohami. Dodatočné zmeny formulácie prihlášok nie sú prípustné.

Organizačný poriadok NK SR a Poriadok výberového konania NK SR sú k dispozícii k nahliadnutiu na internetovej stránke www.notar.sk.

Zdroj: notar.sk
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1961

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: