Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Zostatky vkladov na doručiteľa sa dajú vybrať len do konca roka

najpravo.sk • 14.11. 2013, 13:34

Ministerstvo financií SR informuje verejnosť, že na základe novely Občianskeho zákonníka je možné požiadať o výplatu peňažných prostriedkov pri zrušených vkladoch na doručiteľa najneskôr do 31. decembra 2013. Uplynutím tejto lehoty zanikne právo požiadať o výplatu peňažných prostriedkov v rozsahu náhrad zostatkov zrušených vkladov na doručiteľa.

Žiadosť o výplatu peňažných prostriedkov sa predkladá v banke alebo pobočke zahraničnej banky, v ktorej bola vkladná knižka na doručiteľa vystavená, a to osobne alebo prostredníctvom splnomocneného zástupcu. Žiadosť sa predkladá na tlačive, ktoré je zverejnené v prevádzkových priestoroch banky, resp. na jej internetovej stránke. Lehota na výplatu zostatku je 90 dní odo dňa podania žiadosti v príslušnej banke. O výplatu peňažných prostriedkov je možné požiadať aj bezhotovostne prevodom na účet.

Právo na výplatu má osoba, ktorá predloží vkladnú knižku na doručiteľa alebo iný cenný papier na doručiteľa, potvrdzujúci uloženie tohto vkladu a preukáže svoju totožnosť dokladom totožnosti. Ak je vklad viazaný na oznámenie hesla a žiadateľ nepozná heslo, musí preukázať, že mu vklad patrí.

V evidencii Ministerstva financií SR je viac ako milión zrušených vkladov na doručiteľa v celkovom objeme 26,4 mil. eur. 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1877

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: