Streda, 24. apríl 2024 | meniny má Juraj , zajtra Marek
Predplatné
Streda, 24. apríl 2024 | meniny má Juraj , zajtra Marek
TlačPoštaZväčšiZmenši

Vo štvrtok sa začne 15. schôdza národnej rady

Edmund Horváth • 15.3. 2011, 19:40

Skupina poslancov Národnej rady SR požiadala o zvolanie schôdze národnej rady a navrhla, aby sa na tejto schôdzi prerokovali určité body.

Program rokovania

Dňa 17. marca 2011 o 9.00 začne národná rada rokovanie, ktorej predmetom bude:

  • Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 92/1991 Zb. o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby v znení neskorších predpisov (tlač 270) - prvé čítanie.

Účelom predloženého návrhu zákona je vytvorenie právneho prostredia na zabezpečenie nedokončenia privatizácie šiestich teplárenských spoločností, ktorých privatizačný proces bol začatý v roku 2001 a v roku 2000. Navrhuje sa vytvorenie takých právnych nástrojov, aby 100 % podiel akcií týchto obchodných spoločností zostal vo vlastníctve FNM SR v jeho trvalej majetkovej účasti a aby došlo k zrušeniu vydaných privatizačných rozhodnutí.

  • Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Roberta FICA, Jána POČIATKA a Petra KAŽIMÍRA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov (tlač 271) - prvé čítanie.

Účelom predloženého návrhu zákona je zmeniť sadzby dane z pridanej hodnoty tak, aby došlo k návratu k právnemu stavu pred poslednou novelou zákona o dani z pridanej hodnoty. Návrh zákona sleduje dva základné ciele: 

  1. opätovne zaviesť základnú sadzbu dane na tovary a služby na úrovni 19 % zo základu dane,
  2. opätovne zaviesť zníženú sadzbu dane na úrovni 6 % na tzv. predaj potravín z dvora.

  • Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Roberta FICA, Jána POČIATKA a Petra KAŽIMÍRA na vydanie zákona o odvodoch vybraných finančných inštitúcií a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 272) - prvé čítanie.

Účelom predloženého návrhu zákona je ustanoviť osobitné odvody pre vybrané finančné inštitúcie (bankové subjekty) ako jedno z kľúčových opatrení na spravodlivé rozloženie záťaže z dôsledkov globálnej finančnej krízy, ktorá mala kľúčový vplyv okrem iného aj na nárast deficitu verejných financií v ekonomicky vyspelých krajinách, teda taktiež na nárast deficitu verejných financií prakticky vo všetkých členských štátoch Európskej únie vrátane Slovenskej republiky. 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1332

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: