Utorok, 30. apríl 2024 | meniny má Anastázia , zajtra Sviatok práce
Predplatné
Utorok, 30. apríl 2024 | meniny má Anastázia , zajtra Sviatok práce
TlačPoštaZväčšiZmenši

Veľkokrtíšsky súd má nástupcu po zosnulom JUDr. Milanovi Růžičkovi

najpravo.sk • 21.1. 2014, 17:33

Portál najprávo.sk vás ako jeden z prvých informoval koncom októbra minulého roku o tragickom úmrtí predsedu Okresného súdu vo Veľkom Krtíši JUDr. Milana Růžičku, ku ktorému došlo na pracovnom stretnutí predsedov súdov vo vzdelávacom zariadení Ministerstva spravodlivosti SR v Omšení, kde sa stretnutie konalo.

V piatok minulý týždeň prebehlo na Ministerstve spravodlivosti SR výberové konanie, kde bol vybratý nástupca zosnulého predsedu. Výberového konania sa zúčastnili dvaja kandidáti, a to JUDr. Slavomír Cimerman a Mgr. Eva Strašková, obidvaja sudcovia Okresného súdu Veľký Krtíš.

Po ukončení ústneho pohovoru s uchádzačmi výberová komisia, ktorej predsedal doc. JUDr. Milan Ďurica, PhD. hlasovaním určila, že obidvaja kandidáti boli vo výberovom konaní úspešní. V prípade Mgr. Evy Straškovej hlasovali piati členovia výberovej komisie „uspela" a v prípade JUDr. Slavomíra Cimermana hlasovali štyria členovia výberovej komisie „uspel" a jeden člen „neuspel".

Výberová komisia dospela teda k záveru, že Mgr. Eva Strašková presvedčivejšie preukázala a osvedčila predpoklady a schopnosti zabezpečiť riadny výkon súdnictva a správu súdu.

Zdroj: MS SR
Ilustračné foto: najprávo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1197

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: