Utorok, 23. apríl 2024 | meniny má Vojtech , zajtra Juraj
Svetový deň kníh a autorských práv
Predplatné
Utorok, 23. apríl 2024 | meniny má Vojtech , zajtra Juraj
Svetový deň kníh a autorských práv
TlačPoštaZväčšiZmenši

Uskutoční sa štvrtý ročník Memoriálu Milana Hanzela

PR • 31.10. 2012, 13:02

Napriek tomu, že v slovenskej justícii neustále rezonujú rôzne diskusie závažného charakteru súvisiace napríklad so zmenami v Súdnej rade, v advokácii ale aj na prokuratúre, (nielen) právnická verejnosť očakáva dôležité rozhodnutia ústavného súdu vo viacerých veciach, ktoré sa týkajú statusu sudcov, prokurátorov, čakateľov, či generálneho prokurátora, diskusie súvisiace s ďalšími pripravovanými významnými zmenami právneho poriadku (rekodifikácia občianskeho práva), si právnická obec žije ďalej svojim každodenným životom, do ktorého určite má patriť aj spomienka na významné osobnosti zo svojich radov, ktoré boli nositeľmi nadčasových hodnôt a prístupov, ktoré pre nás sú a navždy ostanú inšpiráciou a vzorom v tom, ako komunikovať, viesť, riadiť, či rozhodovať v náročných situáciách a veciach.

Aj preto sa Učená právnická spoločnosť spoločne s Generálnou prokuratúrou Slovenskej republiky a so súhlasom pani Idy Hanzelovej rozhodli podujať na zorganizovanie IV. ročníka Memoriálu Milana Hanzela - právnického futsalového turnaja, ktorý sa uskutoční v tradičnom termíne 17. novembra 2012 (sobotu) v Bratislave v Športovej hale Pasienky.

S organizáciou podujatia podobným spôsobom ako po tri posledné ročníky vyslovil súhlas aj prvý námestník generálneho prokurátora JUDr. Ladislav Tichý, ktorý ho považuje za zmysluplné podujatie zbližujúce jednotlivé právnické povolania.

Okrem zástupcov právnických povolaní sa na podujatí zúčastnia priatelia a kolegovia Milana Hanzela, aby si spoločne pripomenuli pamiatku tohto vzácneho človeka.

Na podujatí by sa aj tento rok mali zúčastniť aj zástupcovia z Maďarskej republiky pod hlavičkou Generálnej prokuratúry Maďarskej republiky, ktorí predbežne neoficiálne potvrdili záujem o účasť ako aj reprezentanti Českej republiky pod hlavičkou štátnych zástupcov Českej republiky.

Milan Hanzel pracoval na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, bol sudcom Vojenského súdu v Bratislave, neskôr predsedom Vyššieho vojenského súdu v Trenčíne, v roku 1994 vykonával funkciu ministra spravodlivosti a od roku 1999 funkciu Generálneho prokurátora Slovenskej republiky. Milan Hanzel tragicky zahynul vo veku 61 rokov dňa 22. novembra 2008 pri pílení dreva v lese pri Obci Bodíky.

JUDr. Milan Hanzel

Bližšie informácie o podujatí si môžete pozrieť na stránke Učenej právnickej spoločnosti (KLIKNITE).

Zdroj: www.genpro.gov.sk, www.ucps.sk, www.osobnosti.sk
Foto: www.ucps.sk (So súhlasom Učenej právnickej spoločnosti) 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1240

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: