Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Súdna rada si zvolila svojho podpredsedu

najpravo.sk • 23.9. 2020, 15:57

Jedným z bodov programu septembrového zasadnutia bola aj voľba podpredsedu Súdnej rady Slovenskej republiky. Toho si volia spomedzi seba členovia súdnej rady. Podpredseda v čase neprítomnosti predsedu súdnej rady vykonáva všetky jeho povinnosti. Návrh kandidáta na túto funkciu môže podať každý jej člen.

Jediným kandidátom na tento post bol opakovane člen súdnej rady, Miloš Kolek. Hoci ho navrhol člen súdnej rady Juraj Kliment, o jeho kvalitách nepochyboval ani samotný predseda súdnej rady, Ján Mazák:

„Miloš Kolek je mimoriadne rešpektovaný a uznávaný sudca a zdatný člen súdnej rady, je preto vhodné, aby práve on zastával túto pozíciu, už aj so zreteľom na to, že do funkcie člena súdnej rady bol zvolený sudkyňami a sudcami Slovenskej republiky, u ktorých si získal obrovskú dôveru“, priblížil Ján Mazák.

Na poslednom zasadnutí v rámci verejného hlasovania napokon získal 13 hlasov členov súdnej rady a stáva sa tak novým podpredsedom súdnej rady.

„Vnímam to viac ako zodpovednosť. To, čo mám a čo viem, dám v prospech súdnej rady, dúfam, že to bude dobré. Všeobecný cieľ je hlavne obnova dôvery v súdnictvo. Musíme ukázať, že spravodlivo a v prospech justície rozhodujeme disciplinárne konania. Treba zabezpečiť spravodlivosť v rámci personálnych nominácií, ako aj spravodlivé prerozdelenie sudcov medzi všetky súdy“, vyjadril sa Miloš Kolek.

Miloš Kolek pôsobí ako sudca Krajského súdu v Prešove. Členom súdnej rady je od júna 2017.

Zdroj: Súdna rada SR
Ilustračné foto budovy Súdnej rady SR: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 325

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: