Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
Predplatné
Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
TlačPoštaZväčšiZmenši

Smrť právničky otriasla Slovenskom

najpravo.sk • 16.4. 2013, 09:44

Slovenskom včera otriasla správa o smrti mladej, iba 35 ročnej právničky Ľubice Kolesárovej, ktorá následkom brutálneho napadnutia svojim zraneniam v nemocnici podľahla.

Ako uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave „Policajti z Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave vyšetrujú okolnosti incidentu, ku ktorému došlo dňa 14.04.2013 v čase približne o 22.00 na Zohorskej ulici v Bratislave. Počas incidentu došlo k fyzickému napadnutiu 35 ročnej ženy z Bratislavy, ktorá v dôsledku vážnych zranení skončila v nemocnici. Vyšetrovateľ PZ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného čin ublíženia na zdraví. Páchateľovi tak v tomto prípade hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na 4 – 10 rokov."

K udalosti sa vyjadrila aj Slovenská advokátska komora: „Slovenská advokátska komora vyjadruje pozostalým a dotknutým úprimnú sústrasť a vyslovuje ľútosť nad zavrhnutiahodným násilným trestným činom, ktorý bol spáchaný na mladej žene a matke maloletého syna. Veríme, že skutok bude čoskoro objasnený a potrestaný. Z dôvodu korektného informovania verejnosti si zároveň dovoľujeme poukázať na skutočnosť, že zosnulá bola do mája 2011 advokátskou koncipientkou. K dnešnému dňu nebola zapísaná ani v zozname advokátov ani advokátskych koncipientov vedenom Slovenskou advokátskou komorou."

Právnička Ľubica Kolesárová pôsobila v minulosti aj ako interná doktorandka na katedre obchodného, finančného a hospodárskeho práva Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.

Dňa 29. mája 2011 zomrel za tragických okolností aj jej manžel, advokát, vysokoškolský pedagóg a bývalý člen Predsedníctva Slovenskej advokátskej komory doc. JUDr. Juraj Kolesár, CSc. Slovenská advokátska komora vtedy vo svojom stanovisku okrem iného uviedla: „Juraj Kolesár okrem povolania advokáta a všetkých funkcií, ktoré zastával, bol rovnako milujúci a hrdý otec na svoje deti a manželku, našu budúcu kolegyňu, ktorá ponesie štafetu svojho manžela v jej profesijnom živote." Mimoriadne brutálny čin, ktorý sa odohral v nedeľný večer na Zohorskej ulici v Bratislave, však túto cestu predčasne ukončil.

Portál najprávo.sk vyjadruje pozostalým po nebohej Ľubici Kolesárovej úprimnú sústrasť.

Zdroj: SAK, MV SR, PF UK
Ilustrčné foto PF UK: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1259

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: