Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Portál najprávo sprístupnili justícii

Admin 3 • 19.6. 2011, 00:34

Portál najprávo bol minulý týždeň sprístupnený všetkým zamestnancom súdov na Slovensku. Od minulého týždňa si tak môžu všetci zamestnanci súdov pomôcť pri výpočte súdnych poplatkov kvalitnou a spoľahlivou kalkulačkou, vyhľadať zaujímavé judikáty, ktoré nie sú štandardne publikované, či vyhľadať dôvodové správy k niektorým zákonom a samozrejme vyjadriť svoje názory k aktuálnym problémom. 

Ponúkame pomoc, sme tu predsa pre všetkých

Portál najprávo je zároveň otvorený podnetom a nápadom všetkých zamestnancov súdov, či už vyšších súdnych úradníkov, sudcov, tajomníkov či asistentov, ale aj širokej verejnosti.

Ak sa neviete dostať k dôvodovej správe, ktorú by ste si radi pozreli, počuli ste o zaujímavom súdnom rozhodnutí, ale neviete, kde ho nájsť, alebo máte zaujímavý námet na článok, môžete nás kedykoľvek, aj anonymne, kontaktovať prostredníctvom:

  • kontaktného formulára „Napíšte nám" na úplnom spodku stránky alebo
  • na e-mailovej adrese najpravo.sk@gmail.com. Radi vám pomôžeme. 
Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1850

Nový príspevok

žiadsoť o pomoc

Dobrý deň. Chcela by som Vás požiadať o pomoc pri hladaní súdneho rozhodnutia, ktorý sa týka nemenovanej stavebnej sporiteľni, ktorá si už pri podpise zmluvy dala podmienku, že dlžník musel spísať notársku zápisnicu, kde uznal dlh do dôvodu a výšky a súhlasil s vykonateľnosťou. Zmluva ako aj notárska zápisnica bola mňou ako dlžníčkou podpísaná v jeden deň. Notárska zápisnica sa stala exekučným titulom a je vedená exekúcia. V danom prípade mám zato, že notárska zápisnica nie je vykonateľným exekučným titulom z dôvodu, že v čase podpisu notárskej zápisnice dlh reálne neexistoval a finančné prostriedky boli poskytnuté až z odstupom času po podpise zmluvy a podpise notárskej zápisnice. Podla mňa spísanie notárskej zápisnice nebol môj slobodný prejav vôle, ale musela som ju spísať, nakolko to vyplývalo z ustanovení zmluvy o úvere a ináč mi mi finančné prostriedky poskytnuté neboli a uznala som dlh, ktoprý v tom čase neexistoval. Ako som sa už dozvedela, tak existuje nejeké súdne rozhodnutie, ktorým takáto notárska zápisnica bola vyhlásená za nevykonatelnú, alebo právny úkon v nej urobený bol vyhlásený za neplatný. No neviem, či to bolo v rámci samostatnej žaloby na určenie neplatnosti právneho úkonu obsiahnutého v notárskej zápisnici, alebo v exekučnom konaní. Hľadala som uvedené súdne rozhodnutie na všetkých dostupných internetových stránkach, no nikde som ho nenašla a neviem, kde a ako ho mám nájsť. Za Vašu radu a rýchlu odpoved ďakujem Mária Kmeťová

majka | 28.04.2011 10:38
RE: žiadsoť o pomoc

Na internetovej stránke jaspi.justice.gov.sk medzi súdnymi rozhodnutiami som našiel rozhodnutie 11Cbi/8/2004, ktoré vydal Krajský súd Bratislava, kde je okrem iného veta: Z vykonaného dokazovania má súd bez akýchkoľvek pochybností preukázané, že záväzok ... na zaplatenie sumy... spoločnosti ..., v čase jeho uznania neexistoval, a preto sú právne úkony odporcu v prvom rade - uznanie záväzku a tiež následný súhlas s vykonateľnosťou a exekúciou spísané formou notárskej zápisnice ... na Notárskom úrade JUDr. ... dňa 29.5.2001, od počiatku neplatné. Dúfam, že to pomôže.

Jozef1 | 28.04.2011 17:06
PoUtStŠtPiSoNe
: