Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

O sťažnosti doc. Čentéša bude rozhodovať senát v novom zložení

najpravo.sk • 19.12. 2012, 20:07

O sťažnosti doc. JUDr. Jozefa Čentéša, PhD., ktorou namietal porušenie práva na prístup k voleným a iným verejným funkciám a ďalších práv postupom prezidenta Slovenskej republiky súvisiacim s jeho vymenovaním do funkcie generálneho prokurátora Slovenskej republiky bude rozhodovať senát v novom zložení.

Pôvodne o tejto sťažnosti rozhodoval III. senát v zložení Rudolf Tkáčik – predseda, sudcovia Ján Auxt a Ľubomír Dobrík. Ústavnému súdu boli 15. novembra 2012 doručené námietky predpojatosti sťažovateľa doc. JUDr. Jozefa Čentéša, PhD. voči dvom sudcom III. senátu Jánovi Auxtovi a Ľubomírovi Dobríkovi.

O námietkach predpojatosti rozhodol 14. decembra 2012 IV. senát Ústavného súdu Slovenskej republiky v zložení Ľudmila Gajdošíková – predsedníčka senátu, sudcovia Ján Luby a Ladislav Orosz  tak, že sudcovia Ústavného súdu Slovenskej republiky Ľubomír Dobrík a Ján Auxt sú vylúčení z výkonu sudcovskej funkcie v konaní vedenom Ústavným súdom Slovenskej republiky pod sp. zn. III. ÚS 427/2012.

O sťažnosti doc. JUDr. Jozefa Čentéša, PhD. bude v zmysle Rozvrhu práce Ústavného súdu Slovenskej republiky na rok 2012 rozhodovať nový senát v zložení Rudolf Tkáčik - predseda, sudcovia Juraj Horváth, Sergej Kohut (viď obrázok). 




Zdroj, foto a ilustračné foto: Ústavný súd SR

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1698

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: