Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
Predplatné
Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
TlačPoštaZväčšiZmenši

Nový vietor na krajských súdoch?

Admin 3 • 4.8. 2011, 20:56

Minulý týždeň prebehli výberové konania na miesta predsedov niektorých krajských súdov. Viete ako dopadli výberové konania na Krajskom súde v Banskej Bystrici, Žiline, Bratislave či Trenčíne?

Krajský súd v Trenčíne zatiaľ bez zmien

Krajský súd Trenčín - pohľad na vchod

Žiadosť o zaradenie do výberového konania zaslali pôvodne traja kandidáti JUDr. Juraj Florovič, JUDr. Alena Radičová a JUDr. Ondrej Samaš, všetci sudcovia Krajského súdu v Trenčíne. JUDr. Ondrej Samaš však zaslal prostredníctvom JUDr. Juraja Floroviča list, ktorým oznámil späťvzatie žiadosti o zaradenie do výberového konania. Členovia výberovej komisie hlasovali v pomere hlasov „4 hlasy neuspel" a „žiadel hlas uspel", a to tak v prípade JUDr. Aleny Radičovej ako aj v prípade JUDr. Juraja Floroviča (jeden člen výberovej komisie sa nezúčastnil).

Krajský súd v Bratislave s novou predsedníčkou

Žiadosť o zaradenie do výberového konania zaslali pôvodne dve kandidátky, obidve sudkyne Krajského súdu Bratislava, a to JUDr. Katarína Javorčíková a JUDr. Darina Kuchtová. JUDr. Katarína Javorčíková však svoju žiadosť o zaradenie do výberového konania neskôr zobrala späť. JUDr. Darina Kuchtová bola vo výberovom konaní úspešná. Krajský súd Bratislava má teda svoju novú predsedníčku.

Staronový predseda Krajského súdu v Žiline

Krajský súd Žilina - pohľad na vchodV stanovenom čase boli doručené len dve žiadosti o zaradenie do výberového konania, a to zo strany JUDr. Róberta Urbana a JUDr. Evy Kyselovej. Obidvaja sú sudcami Krajského súdu Žilina. Traja členovia výberovej komisie umiestnili JUDr. Róberta Urbana na prvé miesto a štvrtý člen umiestnil na prvé miesto JUDr. Evu Kyselovú. Čiže na miesto predsedu Krajského súdu v Žiline sa opäť dostal JUDr. Róbert Urban. Rovnako ako v predchádzajúcich prípadoch, aj na tomto výberovom konaní absentoval JUDr. Juraj Sopoliga vymenovaný z databázy kandidátov za členov výberovej komisie zvolených Súdnou radou SR, ktorý ministerstvu spravodlivosti oznámil, že predmetného výberového konania sa nezúčastní s poukazom na obsah uznesenia Súdnej rady SR č. 1240 z 21. júna 2011 z dôvodu neparticipácie na prípadnom protiústavnom rozhodovaní. 

Jediný kandidát v Banskej Bystrici

Krajský súd Banská Bystrica - zrekonštruovaná budova na Skuteckého 7Žiadosť o zaradenie do výberového konania na funkciu predsedu Krajského súdu v Banskej Bystrici v stanovenom termíne doručil len jeden kandidát, a to doc. JUDr. Milan Ďurica, PhD., sudca Krajského súdu v Banskej Bystrici, ktorý bol aj v predmetnom výberovom konaní úspešný, a to všetkými hlasmi prítomných členov výberovej komisie (v danom prípade tiež štyroch).

Prešov čaká náhradný termín

Výberové konanie na pozíciu predsedu Krajského súdu v Prešove sa dňa 27. 7. 2011 neuskutočnilo a náhradný termín bude určený dodatočne. Internetová stránka Ministerstva spravodlivosti SR uvádza mená dvoch prihlásených uchádzačov, a to JUDr. Antona Lukáča a JUDr. Irenu Dobňákovú. 

 

Zdroj informácií: www.justice.gov.sk
Ilustračné foto: www.najpravo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1472

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: