Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
Predplatné
Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Noví predsedovia košických okresných súdov

najpravo.sk • 4.10. 2011, 21:41

Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská 3. októbra 2011 osobne vymenovala a uviedla do funkcie nových predsedov na Okresnom súde Košice I., Košice II. a Košice – okolie. Pri tejto príležitosti sa ministerka stretla aj so sudkyňami a sudcami košického kraja, s ktorými diskutovala o situácii na súdoch aj o plánovaných krokoch do budúcnosti.

Novým predsedom Okresného súdu Košice I. je JUDr. Radoslav Lacko. JUDr. Lacko pôsobí v súdnictve už 21 rokov, z toho 18 rokov na Okresnom súde Košice I. V rokoch 2002 až 2011 bol podpredsedom spomínaného okresného súdu.

Predsedom Okresného súdu Košice II. sa stal JUDr. Adrián Pažúr. Právnické profesie vykonáva 15 rokov, z toho 7 rokov pôsobí na Okresnom súde Košice II. Od roku 2009 bol podpredsedom tohto súdu.

Predsedníčkou Okresného súdu Košice – okolie je Mgr. Nicola Kuzmiaková. Mgr. Kuzmiaková má dlhoročnú právnickú prax. Sedem rokov pracuje práve na Okresnom súde Košice – okolie. Ďalších jedenásť rokov pracovala v iných právnických profesiách. 

Zápisnice z uvedených výberových konaní ako aj bližšie informácie o jednotlivých uchádzačoch sú zverejnené na webstránke ministerstva spravodlivosti.

Zdroj: www.justice.gov.sk
Ilustračné foto: www.najpravo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1138

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: