Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
Predplatné
Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
TlačPoštaZväčšiZmenši

Nová medzinárodná vedecká konferencia: Bratislavské právnické fórum

Daniela Čičkánová • 23.7. 2013, 07:58

Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave a Národohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave si Vás dovoľujú pozvať na prvý ročník pravidelnej medzinárodnej vedeckej konferencie „Bratislavské právnické fórum 2013", ktorá sa uskutoční na akademickej pôde Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave v dňoch od 10. októbra do 11. októbra 2013. Záštitu nad konferenciou prevzal predseda vlády Slovenskej republiky doc. JUDr. Róbert Fico, CSc.

Dvojdňová konferencia sa v roku 2013 uskutočňuje pri príležitosti 110. výročia narodenia významnej osobnosti slovenského práva a ekonómie prof. JUDr. Imricha Karvaša, a preto je na základe spolupráce Právnickej fakulty UK v Bratislave a Národohospodárskej fakulty EU v Bratislave zameraná okrem iného aj na prepojenie právnej a ekonomickej vedy a praxe, v dôsledku čoho sú srdečne pozvaní všetci účastníci zaujímajúci sa o právo, ale aj o financie a ekonomiku Slovenskej republiky, Európskej únie i celého medzinárodného spoločenstva.

V priebehu prvého dňa konferencie (10. októbra 2013) sa uskutoční otváracie plenárne zasadnutie v historickej aule Univerzity Komenského v Bratislave, na ktorom vystúpia poprední predstavitelia Slovenskej republiky, Európskej únie a renomovaní domáci a zahraniční odborníci ekonómie i práva. Témou plenárneho zasadnutia je „Úloha štátu a práva pri riešení súčasnej hospodárskej krízy".

V popoludňajších hodinách nadviaže na plenárne zasadnutie rokovanie 11 tematicky zameraných sekcií, ktoré bude pokračovať aj druhý deň (11. októbra 2013). V rámci sekcií vystúpia s príspevkami prihlásení účastníci konferencie, pričom prihlasovanie na konferenciu je otvorené pre celú odbornú verejnosť. Rokovanie sekcií bude prebiehať v slovenskom a českom jazyku a väčšina sekcií aj v anglickom jazyku. Mená prihlásených účastníkov sú rovnako dostupné na webovej stránke konferencie.

Hlavným cieľom podujatia je výmena, komparácia a syntéza poznatkov, informácií a názorov o právnom vývoji v daných oblastiach, jeho ďalšom smerovaní a rozvoji v budúcom období. Zámerom konferencie je však aj diskusia o aktuálnych odborných témach, ktoré majú dosah na celospoločenské dianie. Konferencia má byť súčasne aj signálom o existencii nesporného záujmu vzdelávacích ustanovizní o pozitívne ovplyvňovanie právneho a ekonomického vývoja, o prepojenie vedy s praxou a predovšetkým o vytvorenie platformy pre diskusiu o zásadných odborných otázkach celospoločenského dosahu.

Na odbornú kvalitu konferencie bude dohliadať aj jej vedecký výbor, ktorého súčasťou sú nasledujúce významné osobnosti právnickej obce:

  • člen Európskeho dvora audítorov doc. Dr.h.c. JUDr. Ladislav Balko, PhD.,
  • dekan Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave prof. JUDr. Pavol Kubíček, CSc.,
  • dekan Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave prof. Ing. Ján Lisý, PhD.,
  • guvernér Národnej banky Slovenska doc. Ing. Jozef Makúch, PhD.,
  • rektor Univerzity Komenského v Bratislave prof. RNDr. Karol Mičieta, PhD. a
  • rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave prof. Dr.h.c. Ing. Rudolf Sivák, PhD.

Publikačným výstupom konferencie bude recenzovaný zborník príspevkov, ktorý bude vydaný po skončení konferencie v elektronickej podobe. Zborník bude súčasne trvalo dostupný na webovej stránke konferencie a prístupný v medzinárodných databázových knižničných systémoch. Publikované budú iba príspevky účastníkov, ktorí sa zúčastnia na rokovaní konferencie a ktoré prejdú recenzným posúdením.

Prihlásiť sa na konferenciu je možné najneskôr do dňa 31. augusta 2013 prostredníctvom on-line registračného systému dostupného na webovej stránke konferencie.

Mgr. Daniela Čičkánová 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1936

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: