Streda, 24. apríl 2024 | meniny má Juraj , zajtra Marek
Predplatné
Streda, 24. apríl 2024 | meniny má Juraj , zajtra Marek
TlačPoštaZväčšiZmenši

Najvyšší súd SR bude spolupracovať s Univerzitou Mateja Bela

najpravo.sk • 30.5. 2017, 17:53

Predsedníčka Najvyššieho súdu Slovenskej republiky (NS SR)  JUDr. Daniela Švecová a rektor Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici (UMB) doc. Ing. Vladimír Hiadlovský, PhD., podpísali Memorandum o vzájomnej spolupráci.

Obe inštitúcie budú spolupracovať predovšetkým vo vzdelávaní a odbornej príprave študentov univerzity a vo vzájomnej výmene informácií, kontaktov a skúseností.

Najvyšší súd sa okrem iného zaviazal k poskytovaniu možnosti absolvovania odbornej stáže študentom univerzity, v rozsahu určenom vzájomnou dohodou. Odborné stáže budú realizované pod vedením sudcu alebo asistenta sudcu najvyššieho súdu, pričom budú bezplatné. Na základe vzájomnej spolupráce NS SR, tiež bezplatne, sprostredkuje vedecko-pedagogickým zamestnancom UMB odborné konzultácie so sudcami a s asistentmi sudcov najvyššieho súdu. Sudcovia a asistenti NS SR, s ich súhlasom a bezodplatne, budú pôsobiť ako konzultanti alebo oponenti bakalárskych či diplomových záverečných prác, alebo ako budú členovia skúšobnej komisie na štátnych skúškach.


Univerzita v rámci spolupráce umožní zastúpenie sudcov najvyššieho súdu v orgánoch akademickej samosprávy univerzity a jej jednotlivých fakúlt. Umožní zastúpenie sudcov a asistentov sudcov najvyššieho súdu v autorských kolektívoch vedeckých a iných publikácií vydávaných univerzitou a jej jednotlivými fakultami v rozsahu určenom vzájomnou dohodou. Sudcovia alebo ich asistenti budú môcť vykonávať pedagogickú činnosť v bakalárskych a magisterských študijných programoch na univerzite v rozsahu určenom vzájomnou dohodou.

Zdroj: NS SR
Foto: NSSR

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1116

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: