Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
Predplatné
Piatok, 26. apríl 2024 | meniny má Jaroslava , zajtra Jaroslav
Svetový deň duševného vlastníctva
TlačPoštaZväčšiZmenši

Najvyšší súd potrebuje civilného sudcu

najpravo.sk • 24.9. 2012, 14:37

Predseda Najvyššieho súdu SR JUDr. Štefan Harabin vyhlásil výberové konanie na obsadenie jedného voľného miesta sudcu na Najvyššom súde SR pre občianskoprávne kolégium.

Predpokladmi pre účasť vo výberovom konaní je okrem ukončenia magisterského právnického štúdia, spôsobilosti na právne úkony či zloženia odbornej justičnej skúšky, minimálne 15 ročná právnická prax.

Uchádzač, ktorý nie je sudcom, musí absolvovať na výberovom konaní písomnú časť (prípadová štúdia, písomný preklad z cudzieho jazyka, vypracovanie dvoch súdnych rozhodnutí za použitia nekomentovaných znení právnych predpisov), psychologické posúdenie a ústnu časť (prezentácia o osobe uchádzača, motivácia na výkon funkcie sudcu, odbornej praxi, otázky členov skúšobnej komisie).

Uchádzač, ktorý je sudcom a ktorý bol doteraz hodnotený ako „výborný", absolvuje na výberovom konaní len preklad z cudzieho jazyka, psychologické posúdenie a ústnu časť. Ak bol hodnotený „dobrý" alebo „nevyhovujúci", absolvuje výberové konanie v rovnakom rozsahu ako nesudcovia.

Žiadosť o zaradenie do výberového konania spolu s požadovanými dokladmi je potrebné zaslať Najvyššiemu súdu SR do 16. októbra 2012. Výberové konanie začne 30. novembra a bude trvať tri dni.

Bližšie informácie nájdete TU (KLIKNITE)

Zdroj: NS SR
Ilustračné foto: najpravo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1081

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: