Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
Predplatné
Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Ministerstvo upozorňuje pred cestou do Egypta

najpravo.sk • 25.6. 2013, 21:24

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky dnes vydalo cestovné odporúčanie so stupňom odporúčania: 1. Upozornenie, výstraha.

Ministerstvo upozorňuje občanov Slovenskej republiky, ktorí sa nachádzajú v Egypte, resp. plánujú koncom júna Egypt navštíviť, aby v súvislosti s blížiacimi sa masovými protivládnymi protestnými demonštráciami v Egypte, ktoré sa majú konať vo všetkých väčších mestách, rešpektovali pokyny miestnych policajných a bezpečnostných orgánov a vyhýbali sa lokalitám, na ktorých sa protestné demonštrácie konajú alebo pripravujú.

Súčasťou mimoriadnych opatrení bude aj uplatňovanie krízového režimu na egyptských letiskách, ktorý bude pozostávať zo zvýšeného počtu príslušníkov polície a armády v budovách letísk i ich okolí, dôkladnejších a teda i dlhšie trvajúcich pasových a colných kontrol a monitorovania priestorov letísk väčším počtom bezpečnostných kamier.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky odporúča slovenským občanom, aby v prípade cestovania do Egyptu využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Zdroj a foto: foreign.gov.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 2053

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: