Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Meno nového ministra spravodlivosti je už známe

najpravo.sk • 31.3. 2012, 20:17

Ako dnes odznelo na tlačovej besede Roberta Fica na www.smertv.sk, kandidátom na post Ministra spravodlivosti SR by sa mal stať JUDr. Tomáš Borec, súčasný predseda Slovenskej advokátskej komory.

Robert Fico na tlačovej besede uviedol: "Môžem potvrdiť, že som si s pánom Borecom podal ruku a Smer - sociálna demokracia bude menovať resp. navrhovať pána doktora Boreca ako kandidáta na post ministra spravodlivosti. Ide o predsedu Slovenskej advokátskej komory. Našim záujmom bolo hľadať človeka, ktorý je absolútne nestrannícky. V jeho prípade môžeme hovoriť o vysokej miere profesionality, pretože nielen riadi profesnú organizáciu advokátov, ale je to aj človek, ktorý pôsobí ako medzinárodný rozhodca v rozhodcovských veciach v zahradničí, čo len potvrdzuje, že je to kandidát, ktorý spĺňa všetky predpoklady na nestrannícku funkciu ministra spravodlivosti. Je to dohodnuté." - dodal záverom k tejto téme Robert Fico.

Slovenská advokátska komora na svojej internetovej stránke len stručne oznámila, že predseda Slovenskej advokátskej komory JUDr. Tomáš Borec sa k ponuke stať sa ministrom spravodlivosti SR vyjadrí až vtedy, keď to bude aktuálne. 

Zdroj: www.smertv.sk, www.sak.sk
Ilustračné foto: www.sak.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1563

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: