Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
Predplatné
Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Justičná akadémia bude vzdelávať aj odborníkov z Ústavného súdu SR

najpravo.sk • 21.12. 2016, 10:32

Predsedníčka Ústavného súdu Slovenskej republiky podpísala s riaditeľom Justičnej akadémie Slovenskej republiky memorandum o spolupráci.

Predsedníčka Ústavného súdu Slovenskej republiky Ivetta Macejková sa v Bratislave stretla s riaditeľom Justičnej akadémie Slovenskej republiky Petrom Hullom. Výsledkom stretnutia je dohoda o podpísaní memoranda o spolupráci, ktoré sa bude týkať vzdelávania súdnych poradcov a zamestnancov Analytického oddelenia Kancelárie ústavného súdu.

Justičná akadémia je nezávislou vzdelávaciou inštitúciou s celoštátnou pôsobnosťou, ktorá zabezpečuje organizuje a vykonáva vzdelávanie sudcov, prokurátorov a súdnych úradníkov. Bola zriadená zákonom ako samostatná právnická osoba, ktorá je rozpočtovou organizáciou Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky a hospodári s prostriedkami účelovo určenými v štátnom rozpočte na vzdelávanie sudcov, prokurátorov a súdnych úradníkov.

Justičná akadémia okrem organizovania celoživotného vzdelávania sudcov a prokurátorov pripravuje a následne overuje vedomosti a odborné predpoklady čakateľov prokuratúry a vyšších súdnych úradníkov potrebné na výkon funkcie sudcu alebo prokurátora vykonaním odbornej justičnej skúšky. V rámci medzinárodných aktivít sa Justičná akadémia stala členom medzinárodných združení justičných škôl a to Lisabonskej siete v rámci Rady Európy a Európskej justičnej vzdelávacej siete (EJTN) pôsobiacej v rámci Európskej únie.

Tento rok podpísal riaditeľ akadémie p. Peter Hulla dohodu o spolupráci s Právnickou fakultou Trnavskej univerzity v Trnave zastúpenou dekankou fakulty p. Andreou Olšovskou. Spolupráca bude zameraná hlavne na oblasť vzdelávania prostredníctvom výmeny lektorov, odborných skúseností v podobe študijných materiálov, publikácií a oblasť implementácie projektov. Spolupráca zahŕňa aj organizáciu spoločných vzdelávacích aktivít.

Zdroj informácií: Ústavný súd SR, Justičná akadémia SR
Ilustračné foto: Ústavný súd SR

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1634

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: