Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
Predplatné
Štvrtok, 18. apríl 2024 | meniny má Valér , zajtra Jela
Európsky deň za práva pacientov
TlačPoštaZväčšiZmenši

JUDr. Igor Burger sa vzdal kandidatúry na post podpredsedu NS

najpravo.sk • 24.1. 2013, 12:08

JUDr. Viliam Dohňanský, sudca Najvyššieho súdu SR navrhol ešte v júli 2011 na funkciu podpredsedu Najvyššieho súdu SR JUDr. Igora Burgera. JUDr. Igor Burger bol ustanovený do funkcie sudcu 19. júna 1980 a na výkon funkcie sudcu Najvyššieho súdu SR bol preložený od 31. októbra 2010. Igor Burger s kandidatúrou súhlasil. Igora Burgera odvolala z funkcie predsedu Krajského súdu v Prešove ešte máji 2011 vtedajšia ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

Voľba podpredsedu Najvyššieho súdu sa mala konať už v auguste 2011, avšak na návrh predsedu Súdnej rady (z dôvodu úrazu kandidáta Igora Burgera) bola odročená. Na program rokovania Súdnej rady sa dostala aj tento týždeň.

Kandidát JUDr. Igor Burger na tohtotýždňovom zasadnutí súdnej rady poukázal na to, že od doby, kedy prijal kandidatúru, uplynul určitý časový úsek. Uviedol, že funkciu podpredsedu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky by mala vykonávať nielen osoba spôsobilá z hľadiska jej skúseností, znalostí a schopností, ale aj osoba primeraného veku, t. j. osoba výrazne pod 60 rokov. Po vyhodnotení týchto skutočností sa rozhodol nepokračovať v kandidatúre a dať priestor práve takejto osobe uchádzať sa o tento post.

Na základe toho predseda súdnej rady uviedol, že sa vo voľbe nemôže pokračovať, pričom bude vyhlási novú voľbu podpredsedu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky.

Zdroj: Súdna rada SR
Ilustračné foto: najprávo.sk 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1274

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: