Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
Predplatné
Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
TlačPoštaZväčšiZmenši

Harabin: Pozývam za okrúhly stôl organizátorov za očistu verejného života

najpravo.sk • 11.2. 2012, 20:37

Predseda Najvyššieho súdu SR a predseda Súdnej rady SR Štefan Harabin zverejnil na internetovej stránke Najvyššieho súdu SR svoje stanovisko k vyjadreniam, ktoré odzneli na protikorupčných protestoch v Bratislave. Stanovisko vám prinášame v plnom, nekomentovanom znení:

„Úzka skupinka osôb, ktorá sa vydáva tiež za „organizátorov" údajných občianskych nepokojov v Bratislave potvrdila, že im nejde o vyšetrenie korupčných káuz na Slovensku, ale o skrytú podporu najskorumpovanejších politických strán.

Občania v zlej sociálnej situácii vinou korupčne nastavenej privatizácie strategických podnikov a nesociálnej politiky na úkor bežných zamestnancov a občanov sa opodstatnene búria proti skorumpovaným politikom.

Je preto len samozrejmé, že manipulátori prepojení na okolie ministra vnútra Daniela Lipšica a pani Zuzanu Wienk sponzorovanú fondmi medzinárodného finančného špekulanta, miliardára pána Georga Sorosa, potrebujú ich úprimnú rozhorčenosť nasmerovať voči súdnictvu, tak ako to úspešne urobili viackrát v minulosti. Pani Wienk predsa veľmi úzko spolupracuje s podpredsedníčkou gorilej strany. Ako ona môže hovoriť o boji proti skorumpovaným politikom.

Ani jeden jediný sudca sa nenachádza v kauze Gorila na rozdiel od bývalého poradcu ministra vnútra. Súdy nenesú zodpovednosť za úplatky pre politikov, pri predražených tendroch, za prieskumy verejnej mienky pre politikov vrátane pána Daniela Lipšica za peniaze daňových poplatníkov. Bez žalobcu niet sudcu. Prečo doposiaľ Lipšicova polícia nič súdom nepredložila.

Je tu vidieť jasne prepojenie na právu ruku pána Lipšica, ktorý sa zľakol nepokojov proti reálnej korupcii. Prečo nedemonštrujú pred sídlom gorilej strany, alebo ministerstvom financií a ministerstvom vnútra. Nech idú pred byt vtedajšieho predsedu vlády pána Dzurindu.

Ja mafiánov a korupčníkov na rozdiel od nich zatváram do väzenia. Nebudem mať problém, ak budú dôkazy o vine poslať za mreže akéhokoľvek politika. Počas môjho ministrovania sa na súdoch knihy nezakazovali.

Prečo tejto skupine organizátorov nevadí, že „tzv. bojovníčka proti korupcii", podpredsedníčka gorilej strany Lucia Žitňanská, ktorá ovládla justíciu a zároveň hlasovala vo vláde, aby jedna z hlavných postáv gorily, naďalej ostala vo Fonde národného majetku? Asi preto, aby mohla ďalej tento orgán korumpovať?

Prečo pán Lipšic kryje a nešetrí pani Žitňanskú, ktorá je podozrivá, že mala podplácať v komunálnych voľbách pána Budaja?

Dámy a páni z gorilej strany ako Kubovič, Žitňanská, Dzurinda a Mikloš poznajú ľudí, ktorí boli na tzv. mafiánskych zoznamoch, alebo ktorých označujú hovorcovia za mafiu. Prečo tejto skupine organizátorov protestu nevadí, že zodpovední ministri, policajní funkcionári o prípade Gorila vedia už takmer dva roky a nepriniesli žiadne výsledky. Napriek tomu, že sa v spise spomínajú i okolnosti vraždy bývalého ministra.

Pre organizátorov typu pána Pčolinského verejne asi po stý krát k Lipšicovmu mediálnemu produktu spájania mojej osoby so Sadikym uvádzam:

Údajný prepis (prerozprávali ho páni Grendel a Rudolf, blízki pánu Lipšicovi) telefonátu je Lipšicov podvrh, čo verejne preukážem nevyvrátiteľnými dôkazmi. Súčasné vedenie polície nie je dôveryhodné, lebo má prepojenie na Gorilu.

Vykonštruovaná kauza mala slúžiť na moju diskreditáciu, lebo som sa v minulosti dostal do konfliktu práve s politikmi, ktorí sa spomínajú v Gorile.

Za vlády pána Dzurindu bolo tejto osobe udelené slovenské občianstvo.

Za ministrovania Daniela Lipšica a Vladimíra Palka nebol vydaný do Švajčiarska, hoci neexistovala žiadna zákonná prekážka a švajčiarska strana mala zákonné dôkazy a mala o neho záujem. Tohto pána som nikdy nepozýval domov a nerobil mi osobného poradcu, ako v minulosti Milan Krajniak Danielovi Lipšicovi a Martin Novotný Ivete Radičovej, ktorá sa s osobami z Gorily stretávala dokonca u seba doma. Predmetnej osobe som nikdy nepomáhal. Práve slovenské súdy ho právoplatne odsúdili na 22. rokov odňatia slobody. Je ale škandalózne a zároveň šokujúce, že Lipšicova polícia ho doposiaľ nedodala do väzenia. Pýtam sa prečo?

Preto pozývam za okrúhly stôl úprimných organizátorov za očistu verejného života, okrem pána Pčolinského a pani Wienk, ktorá je platená zo zdrojov medzinárodných finančných špekulantov, kde predložím nevyvrátiteľné dôkazy k Lipšicovým podvrhom.

Moja osoba sudcu je objektom útokov najskorumpovanejších politikov z Gorily už celých 12 rokov. Verejne sa pýtam, prečo doposiaľ žiaden politik nebol vypočutý v súvislosti s prijatím miliónových úplatkov v kauze Gorila.

Prečo im nebola poskytnutá vyšetrovateľom možnosť očistiť svoje meno na (pre pána Lipšica) populárnom a hodnovernom detektore lži, kde núti chodiť radových policajtov pri najmenšom podozrení?"

Zdroj: Tlačová správa na www.nssr.gov.sk
Ilustračné foto: www.sxc.hu 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1296

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: