Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Čo by potrebovali sudcovia či prokurátori doštudovať?

najpravo.sk • 13.8. 2012, 14:18

Justičná akadémia Slovenskej republiky sa snaží o to, aby každý akademický rok, v ktorom sa premietajú jej jednotlivé vzdelávacie aktivity bol o čosi kvalitnejší a bol odzrkadlením potrieb justičnej verejnosti. Predpokladom ďalšieho napredovania v oblasti vzdelávania justície v súlade s aktuálnymi potrebami justície i spoločnosti, je dobrá komunikácia medzi Justičnou akadémiou Slovenskej republiky a cieľovými skupinami vzdelávania.

Justičná akadémia preto oslovila svoje cieľové skupiny, aby na základe vlastných poznatkov a skúseností navrhli do nového študijného plánu témy, právne inštitúty, či konkrétne právne problémy, na ktoré je potrebné zamerať vzdelávanie justície v budúcom roku. Sudcovia, prokurátori či súdni úradníci môžu akadémii priamo navrhnúť aj lektorov, či už domácich alebo aj zahraničných, ktorí by boli vhodní na odprezentovanie navrhnutých tém.

Ako ďalej uvádza Justičná akadémia vo svojej výzve, veľmi cenné sú pre nich tiež pripomienky, návrhy, či podnety k organizačno-technickému zabezpečeniu vzdelávacích podujatí.

Justičná akadémia by privítala, ak by jej návrhy a pripomienky zaslali sudcovia, prokurátori a súdni úradníci v elektronickej forme v termíne do 31. augusta 2012, e-mailom na adresu: alexandra.juricekova@justice.sk.

Justičná akadémia je nezávislou vzdelávaciou inštitúciou s celoštátnou pôsobnosťou, ktorá zabezpečuje organizuje a vykonáva vzdelávanie sudcov, prokurátorov a súdnych úradníkov. Bola zriadená zákonom ako samostatná právnická osoba, ktorá je rozpočtovou organizáciou Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky a hospodári s prostriedkami účelovo určenými v štátnom rozpočte na vzdelávanie sudcov, prokurátorov a súdnych úradníkov.

Zdroj: Justičná akadémia SR
Ilustračné foto: stock.xchng 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1207

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: