Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
Predplatné
Piatok, 29. marec 2024 | meniny má Miroslav , zajtra Vieroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Prokuratúra tvrdí, že ministerstvo zavádza

Edmund Horváth • 12.3. 2011, 19:55

Vedenie Generálnej prokuratúry (GP SR) je rozhorčené. Tvrdí, že Ministerstvo spravodlivosti ich uvádza ako spoluautora návrhu novely zákona o prokuratúre a návrhu novely zákona o prokurátoroch a právnych čakateľoch prokuratúry.

Odignorované pripomienky prokuratúry

Predstavitelia Generálnej prokuratúry dnes vo vyhlásení dementovali tvrdenia Ministerstva spravodlivosti SR a uviedli, že sa vôbec nezakladajú na pravde.

Na svojej internetovej stránke Generálna prokuratúra uvádza, že Ministerstvo spravodlivosti SR po prvý raz pozvalo zástupcov GP SR na rokovanie až na deň 26. január 2011, kedy im pracovníci MS SR predložili hotové paragrafové znenia návrhov týchto zákonov, ktoré boli vypracované bez účasti prestaviteľov GP SR. Napriek veľkému množstvu pripomienok, ktoré zástupcovia GP SR okamžite vzniesli, do medzirezortného pripomienkového konania boli tieto návrhy zákonov predložené v takmer identickej podobe bez toho, aby bola do nich zapracovaná čo i len jedna pripomienka prokuratúry. 

Rozpor návrhov s ústavou

Vedenie Generálnej prokuratúry uzatvára, že návrhy zákonov boli vypracované bez účasti zástupcov prokuratúry, čo považuje za  prinajmenšom nepochopiteľné a zároveň aj smutné. Podľa ich vyjadrení kvalita a obsah návrhov zodpovedajú tomu, že ich pripravovali ľudia, ktorí o fungovaní prokuratúry nemajú predstavu. Naviac, podľa ich názoru sú tieto návrhy zákonov v rozpore s Ústavou Slovenskej republiky. 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1497
Súvisiace články

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: