Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

Knižné novinky vydavateľstva IURA EDITION

PR • 6.5. 2013, 13:00

Vydavateľstvo Iura Edition, spol. s r. o., pôsobí na slovenskom trhu už od roku 1993 a patrí k popredným odborným vydavateľstvám na Slovensku. Zaoberá sa prevažne vydávaním právnickej a ekonomickej literatúry v tlačenej a elektronickej podobe.

Prinášame vám prehľad aktuálnych knižných noviniek vydavateľstva Iura Edition, spol. s r. o. Jednotlivými knižnými titulmi sa budeme podrobnejšie zaoberať aj v našich recenziách.

Ivan Rumana, Marianna Hirková: Judikatúra vo veciach daňového práva

Publikácia „Judikatúra vo veciach daňového práva" je novinkou z edície výberu judikatúry vydavateľstva IURA Edition, spol. s r. o. Obsahuje konkrétne príklady zo súdnej praxe.

Je zameraná na tri oblasti daňového práva, a to na správu daní, daň z pridanej hodnoty a daň z príjmov. Obsahom publikácie sú súdne rozhodnutia, ktoré sudcovia Najvyššieho súdu SR vydali alebo použili ako interpretačné pomôcky pri súdnom prieskume zákonnosti rozhodnutí Finančného riaditeľstva SR.

Publikáciu si môžete zakúpiť TU

Martin Maisner a kolektív: Základy práva informačných technológií

Publikácia „Základy práva informačných technológií" načrtáva rôzne oblasti práva informačných technológií, pričom snahou autorov bolo čo najkomplexnejšie obsiahnuť tento novodobý fenomén. Je koncipovaná ako praktický materiál, ktorý má poskytnúť základnú orientáciu v odbore práva informačných technológií.

Cieľom autorského kolektívu bolo okrem iného reflektovať slovenskú právnu úpravu práva informačných technológií, pričom snaha naplniť túto ambíciu bola o to silnejšia, že toto odvetvie práva je naozaj aktuálnym, dynamicky sa rozvíjajúcim odvetvím, no jeho samotná právna úprava na Slovensku zaostáva.

Publikáciu si môžete zakúpiť TU

Dušan Holub: Právo cenných papierov

Právo cenných papierov nepatrí medzi jednoduché časti obchodného práva. Rozsiahlosť právnej úpravy cenných papierov odrádza mnohých právnikov, ale rýchlosť a intenzita, s akou sa cenné papiere stávajú súčasťou nášho života, vyžaduje od každého právnika orientáciu a prehľad aj v tejto oblasti. Cieľom autora bolo sprístupniť čitateľovi nie ľahkú problematiku práva cenných papierov, predložiť teoreticky fundovaný výklad, ktorý mu pomôže pri riešení situácií, s ktorými môže byť konfrontovaný.

Publikáciu si môžete zakúpiť TU

Lucia Černáková: Judikatúra vo veciach zaistenia osôb a vecí

Ďalšia publikácia z obľúbenej edície judikatúr vydavateľstva Iura edition zhromažďuje najdôležitejšie rozhodnutia slovenských súdov týkajúce sa zaistenia osôb a vecí. Inštitúty slúžiace na zaistenie osôb a vecí sú nevyhnutne potrebné na dosiahnutie účelu trestného konania, no ich aplikácia sa nezaobíde bez zásahu do základných práv a slobôd, ktoré sú chránené nielen Ústavou Slovenskej republiky, ale aj medzinárodnými zmluvami, ktorými je Slovenská republika viazaná. Ťažkosti s hľadaním kompromisu medzi dosiahnutím účelu trestného konania a ochranou pred týmito zásahmi možno preklenúť aj s pomocou spracovanej judikatúry.

Publikáciu si môžete zakúpiť TU

Jozef Vozár, Ľubomír Zlocha: Judikatúra vo veciach nekalej súťaže

Judikatúra vo veciach nekalej súťaže je ďalšou publikáciou z obľúbených výberov judikatúry vydavateľstva Iura Edition.

Na to, aby bolo možné poznať právo nekalej súťaže, nie sú dostatočné znalosti len jeho právnej úpravy, ale nevyhnutnou je najmä znalosť súdnych rozhodnutí. Slovenská judikatúra v oblasti práva nekalej súťaže nie je zatiaľ rozsiahla pri všetkých skutkových podstatách, preto zostavitelia vhodne doplnili výber judikatúry významnými českými rozhodnutiami.

Publikáciu si môžete zakúpiť TU

Commercial Code - Obchodný zákonník (2. vydanie účinné od 1. februára 2013)

 

Druhé vydanie publikácie Commercial Code – Obchodný zákonník z edície Translated Legislation poskytuje profesionálny preklad úplného znenia zákona č. 513/1991 Zb. do anglického jazyka, pričom je reakciou na zmeny účinné od 1. februára 2013. Ako je zvykom pri publikáciách z tejto edície, pod každým ustanovením v anglickom znení čitateľ nájde slovenskú verziu toho-ktorého ustanovenia.

Publikáciu si môžete zakúpiť TU

 

Civil Procedure Code - Občiansky súdny poriadok

Druhé vydanie publikácie Civil Procedure Code – Občiansky súdny poriadok z edície Translated Legislation poskytuje profesionálny preklad úplného znenia zákona č. 99/1963 Zb. Občiansky súdny poriadok do anglického jazyka, účinného od 1. januára 2013. Pod každým ustanovením v anglickom znení čitateľ nájde slovenskú verziu toho-ktorého ustanovenia. Publikácia je určená širokej odbornej verejnosti, ktorá sa potrebuje zorientovať v terminológii občianskeho práva procesného a používať ju aj v anglickom jazyku.

Publikáciu si môžete zakúpiť TU

Výber judikatúry k Občianskemu súdnemu poriadku, 2. časť Konanie v prvom stupni

Publikácia obsahuje výber judikátov Najvyššieho súdu, ktoré sa týkajú tretej časti zákona č. 99/1963 Zb. Občiansky súdny poriadok (§79 – § 200n), nazvanej "Konanie v prvom stupni".

Publikácia sa vyznačuje netradičným spracovaním, ktoré spočíva v priradení relevantných judikátov k jednotlivým paragrafom. Na okraji strany (vedľa znenia judikátu, resp. právnej vety) sa nachádzajú kľúčové pojmy, ktoré bližšie špecifikujú problematiku obsiahnutú v samotnom judikáte, čo uľahčuje výber judikatúry vzťahujúci sa na konkrétny prípad.

Publikáciu si môžete zakúpiť TU 

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 5900
PoUtStŠtPiSoNe
: