Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
Predplatné
Piatok, 19. apríl 2024 | meniny má Jela , zajtra Marcel
TlačPoštaZväčšiZmenši

30. augusta sa bude voliť podpredseda Najvyššieho súdu

Admin 3 • 7.7. 2011, 12:27

Keďže funkčné obdobie podpredsedníčky Najvyššieho súdu Slovenskej republiky skončilo 30. mája 2010, predseda Súdnej rady Štefan Harabin vyhlásil voľby podpredsedu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky.

Voľby sa budú konať 30. augusta 2011 v Detašovanom pracovisku Justičnej akadémie v Omšení. Termín na predloženie návrhov kandidátov na podpredsedu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky je do 29. júla 2011.

Kandidátov na podpredsedu najvyššieho súdu môže súdnej rade navrhnúť člen súdnej rady, sudcovské rady, stavovské organizácie sudcov, plénum sudcov Najvyššieho súdu Slovenskej republiky, sudca Najvyššieho súdu Slovenskej republiky a minister spravodlivosti Slovenskej republiky.

Návrh kandidáta na podpredsedu najvyššieho súdu obsahuje meno, priezvisko, akademický titul kandidáta, dátum ustanovenia do funkcie sudcu a dátum pridelenia alebo preloženia sudcu na Najvyšší súd Slovenskej republiky. K návrhu sa prikladá vlastnoručne podpísané vyhlásenie kandidáta, že súhlasí so svojou kandidatúrou.

Návrh kandidáta na podpredsedu najvyššieho súdu sa doručuje predsedovi súdnej rady.

Zdroj informácií: www.sudnarada.gov.sk
Ilustračné foto: www.najpravo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1552

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: