Najprávo.sk - právny informačný systém pre odborníkov a širokú verejnosť

Ministerstvo vytvorilo 100 nových miest, hlavne pre exekučnú agendu

16.10. 2018, 18:31 |  najpravo.sk

Dnes na Hlavnom zhromaždení Združenia sudcov Slovenska, ktoré sa konalo na Štrbskom Plese, vystúpil pred sudcami minister spravodlivosti SR Gábor Gál so štátnou tajomníčkou MS SR Editou Pfundtner.

„Na kvalitné a rýchle súdne rozhodnutia potrebujú sudcovia adekvátnu administratívnu posilu. Aj preto sme v rámci projektu vytvorili 100 nových pracovných pozícií na súdoch. Najviac miest bolo pridelených k exekučnej agende, pričom na súdy s vysokým počtom exekučných vecí bolo pridelených 64 nových pracovných pozícií. Zároveň sme justičným zamestnancom vybojovali aj zvýšenie miezd o 24 percent od januára 2019. Okrem toho posilňujeme aj inštitút justičných čakateľov a za pomoci hromadných výberových konaní dopĺňame personálne kapacity na súdoch.“ uviedlo Ministerstvo spravodlivosti SR na sociálnej sieti.

Na ministerstve spravodlivosti zároveň prebieha projekt Auditu justície, ktorý realizujeme v spolupráci s Európskou komisiou pre efektívnu spravodlivosť (CEPEJ) a má ho v gescii p. štátna tajomníčka Pfundtner.“ Táto sudcov informovala o progrese, ktorý za posledné obdobie dosiahli jednotlivé pracovné skupiny. Cieľom je dosiahnuť stav, kedy sa budú veci vybavovať bez zbytočných súdnych prieťahov a zároveň bude zachovaná kvalita rozhodovania.

Zdroj a foto: FB profil Ministerstva spravodlivosti SR


Najprávo.sk - právny informačný systém pre odborníkov a širokú verejnosť