Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
Predplatné
Utorok, 16. apríl 2024 | meniny má Dana/Danica , zajtra Rudolf
TlačPoštaZväčšiZmenši

Vianočná súťaž s Wolters Kluwer 2016

najpravo.sk • 19.12. 2016, 15:35

DŇA 19. 12. 2016 doplnené o zoznam výhercov.

Ani sme sa nenazdali a opäť sa nám blížia najkrajšie sviatky v roku. Portál najprávo.sk v spolupráci s vydavateľstvom Wolters Kluwer pri príležitosti nadchádzajúcich vianočných sviatkov pre vás opäť pripravil veľkú vianočnú súťaž. Stačí zodpovedať súťažnú otázku, vyplniť súťažný formulár a ste v hre. Súťaž prebieha od 27. 11. 2016 do 15. 12. 2016.

O čo hráme?

1x Zákon o verejnom obstarávaní - veľký komentár

Veľký komentár k novému zákonu o verejnom obstarávaní vychádza tak z textu nových smerníc, judikatúry Súdneho dvora EÚ, ktorá tvorila základ nových smerníc, ale aj z doterajšej rozhodovacej praxe slovenských súdov, Úradu pre verejné obstarávanie a riadiacich orgánov. Je určený verejným obstarávateľom, obstarávateľom, advokátom, zamestnancom verejnej správy a samosprávy, uchádzačom vo verejnom obstarávaní, bývalým odborne spôsobilým osobám – všetkým, ktorí sa v rámci svojho pôsobenia môžu s problematikou verejného obstarávania stretnúť. Cenu venovalo vydavateľstvo Wolters Kluwer.

Cenu získal: Vincent B., Bardejov

2x Diár Briliant Swarovski elements

Luxusný týždenný diár na rok 2017. Poťahový materiál koženka, penová výplň dosky diára. Šperk letopočtu je vyrobený z niklu a v ňom sú vsadené kamene Swarovski. Počet kameňov Swarovski - 44. Obsahuje prehľadný kalendár, plánovací kalendár CZ a SK, ročný plánovací kalendár CZ, SK CZ a SK plánovací kalendár a i. Súčasťou je pútko na pero. Cenu venoval portál najprávo.sk.

Cenu získali: Mária T., Košice a Lenka V., Beluša

2x Ústavné právo

Aktuálna knižná novinka venujúca sa ústavnému právu vznikla ako výsledok niekoľkoročnej snahy pomerne širokého kolektívu strednej a mladšej generácie odborníkov a odborníčok pôsobiacich v čase písania na viacerých akademických pracoviskách – na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave, na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, na Právnickej fakulte Oxfordskej univerzity v Oxforde a na Právnickej fakulte Univerzity Palackého v Olomouci. Cenu venovalo vydavateľstvo Wolters Kluwer.

Cenu získavajú: Martin R., Ladomírová a Eva S., Bratislava

5x Denný diár na rok 2017

Denný diár na rok 2017 potiahnutý koženkou vo formáte A5. Jazyky SK, CZ, EN, DE, RU, väzba - šitá V8 (tkaná niť). Obsahuje plánovací kalendár, prehľad priznaní a platieb daní SK 2017 aj CZ 2017, medzinárodné telefónne predvoľby, slovenské krstné mená, časové pásma, medzinárodné štátne sviatky, vzdialenosti v km EU/SK/CZ, mapy SK, CZ, Praha, Bratislava, penová výplň dosky diára, počet strán - 360, biela záložka, odtrhávacie rožky. Cenu venoval portál najprávo.sk

Cenu získavajú: Peter H., Banská Bystrica, Jana C., Galanta, Tomáš S., Chotča, Lucia B., Kuzmice, Stanislava Š., Stropkov

2x Judikatúra vo veciach katastra nehnuteľností

Kataster nehnuteľností nepochybne predstavuje jeden z najobsažnejších informačných systémov verejnej správy a zároveň jeden z najvýznamnejších verejných zoznamov, resp. verejných registrov. Knižnicu dvoch z vás môže obohatiť knižná novinka, ktorá obsahuje súdne rozhodnutia vzťahujúce sa tak na hmotnoprávnu, ako aj na procesnú stránku zápisu práv do katastra. Do tohto prehľadu judikatúry sú zaradené aj niektoré rozhodnutia, ktoré ešte neboli publikované. Cenu venovalo vydavateľstvo Wolters Kluwer.

Cenu získavajú: Katarína Š., Považská Bystrica, Tomáš V., Trnava

1x Internetový obchod

Druhé, aktualizované vydanie publikácie „Internetový obchod“ nadväzuje na mimoriadne úspešné vydanie z roku 2013. Do dnešného dňa sa na slovenskom knižnom trhu neobjavila kniha, ktorá by tak detailne a komplexne riešila otázky internetového podnikania z hľadiska právneho, účtovného a daňového, ako sa to podarilo kolektívu autorov tejto publikácie. Cenu venovalo vydavateľstvo Wolters Kluwer.

Cenu získava: Roman O., Bratislava

1x Zákon o odpadoch

Predkladaný komentár je praktickou príručkou, ktorá má uľahčiť používanie zákona a jeho vykonávacích predpisov v praxi bežných používateľov, z ktorých väčšina nie sú právnici. Tomu je prispôsobený text komentára, ktorý zrozumiteľným jazykom vysvetľuje podstatu každého ustanovenia. Autor má dlhoročné skúsenosti v oblasti odpadového hospodárstva a podieľal sa aktívne na príprave predchádzajúceho aj súčasného zákona o odpadoch. Cenu venovalo vydavateľstvo Wolters Kluwer.

Cenu získava: Oliver S., Koniarovce

1x Judikatúra vo veciach práva slobodne sa združovať

Aktuálna knižná publikácia obsahujúca judikatúru v oblasti združení a združovania sa predstavuje pohľad na niekoľko tematických okruhov z rozhodovacej činnosti súdov predovšetkým Slovenskej republiky, ale aj Českej republiky (z dôvodu spoločnej i právnej histórie), ako aj Európskeho súdu pre ľudské práva. S úsilím poskytnúť prehľadné usporiadanie jednotlivých rozhodnutí sa kniha delí na kapitoly, ktoré v zásade zastrešujú nasledujúce pojmy: právo slobodne sa združovať - Judikatúra vo veciach práva slobodne sa združovaťzdruženia, odbory, politické strany, poľovnícke združenia (kapitoly číslo 1 až 4). Rozhodnutia v týchto kapitolách poskytujú stručný prehľad aplikačnej praxe, ktorá dotvára odpovede na otázky ako: Čo je sloboda združovania?; Kto a čo požíva právnu ochranu v rámci výkonu práva slobodne sa združovať? Cenu venovalo vydavateľstvo Wolters Kluwer.

Cenu získava: Zuzana B., Kremnica

Súťažné otázky

Ceny sme si predstavili, už si musíme len povedať, čo je potrebné urobiť pre zaradenie do žrebovania. Pre zaradenie do žrebovania je potrebné počas trvania súťaže správne zodpovedať na nasledové dve otázky a odpovede na ne vpísať do nižšie zobrazeného formulára.

1. V koľkých oblastiach ponúka svoje produkty vydavateľstvo Wolters Kluwer?

2. Koľké výročie oslávil v roku 2016 portál najprávo.sk?

 

Ešte nie ste našimi fanúšikmi na sociálnej sieti Facebook? Urýchlene tento nedostatok napravte a dostanete sa k aktuálnym informáciám z oblasti práva ako prví. Našu fan page nájdete po kliku na logo:

Fan page najpravo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1103

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: