Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Súdna rada má troch nových členov

najpravo.sk • 25.4. 2020, 11:07

Koncom marca sa vzdali členstva v súdnej rade dvaja nominanti Národnej rady Slovenskej republiky – Roman Huszár a Viliam Pohančeník. Keďže po Michalovi Mišíkovi, ktorý sa po medializovaných informáciách vzdal svojej funkcie ešte v novembri minulého roka, ostalo jedno miesto neobsadené, súdna rada tak prišla o všetkých troch členov, zvolených parlamentom.

Dnešným dňom sa tento stav zmenil, keďže Národná rada SR absenciu svojich nominantov nahradila novými. Do funkcie člena súdnej rady tak nastúpi advokát Andrej Majerník, ktorého navrhol podpredseda Národnej rady SR, Juraj Šeliga. Ďalším členom sa stal Ján Mazák, pôsobiaci ako profesor na Ústave európskeho práva a oddelení medzinárodného práva Právnickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Za návrhom na jeho voľbu stoja Alojz Baránik a Anna Zemanová. Trojicu nominantov Národnej rady SR doplní Alena Svetlovská. Ide o sudkyňu pôsobiacu na Najvyššom súde SR a navrhol ju predseda národnej rady, Boris Kollár.

Všetci traja noví členovia súdnej rady sa zúčastnia už na najbližšom aprílovom zasadnutí súdnej rady. Súčasťou súdnej rady by mali byť najbližších 5 rokov.

V tejto chvíli teda ostávajú v súdnej rade voľné ešte tri kreslá, ktoré by však čoskoro mali obsadiť nominanti vlády Slovenskej republiky.

Zdroj: TS SR SK
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 813

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: