Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
Predplatné
Sobota, 20. apríl 2024 | meniny má Marcel , zajtra Ervín
TlačPoštaZväčšiZmenši

Podpredseda SAK Ondrej Laciak na čele Výboru CCBE pre trestné právo

najpravo.sk • 28.2. 2019, 19:40

Rada advokátskych komôr Európy (CCBE) je najdôležitejšia európska organizácia združujúca advokátske komory, ktorej cieľom je chrániť princípy právneho štátu a hájiť záujmy európskych advokátov vo vzťahu k inštitúciám EÚ, Rady Európy či voči iným subjektom. Od svojho založenia v roku 1960 je uznávaná ako hlas európskej advokácie, teda zastupuje vyše 1 milión advokátov.

Zo všetkých krajín nášho európskeho regiónu sa SAK spolu s ČAK stala v roku 1992 prvými pozorovateľmi v CCBE a neskôr plnohodnotnými členmi. Išlo o výsledok dobrej práce SAK a ČAK smerom do zahraničia.

"Dnes sa môžeme tešiť ďalšiemu výsledku a to je menovanie podpredsedu SAK JUDr. Ondreja Laciaka, PhD. za predsedu Výboru CCBE pre trestné právo. Vedenie CCBE ocenilo odbornosť a aktívny prístup doktora Laciaka k presadzovaniu práv obhajoby, ako aj jeho snahu o posilnenie vzájomných medzinárodných vzťahov. Ide o prvú nomináciu slovenského advokáta na pozíciu predsedu výboru." uvádza Slovenská advokátska komora vo svojej tlačovej správe.

Výbor má 41 členov z 21 krajín a venuje sa pravidelne pripomienkovaniu európskej legislatívy smerom k presadzovaniu procesných záruk pre podozrivé a obvinené osoby, problematike európskej prokuratúry, Európskeho zatýkacieho rozkazu, elektronickým dôkazom v trestnom konaní a mnohým ďalším trestno-právnym témam.

Viac: https://www.ccbe.eu/actions/committees-working-groups/?idC=522&Committee=Criminal%20Law

Zdroj: sak.sk
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 888

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: