Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
Predplatné
Štvrtok, 28. marec 2024 | meniny má Soňa , zajtra Miroslav
Deň učiteľov
TlačPoštaZväčšiZmenši

Právna pomoc pre ľudí v karanténe

najpravo.sk • 24.3. 2020, 18:21

Ste v karanténe či s deťmi doma? Upracte si v právnych záležitostiach. Slovenská advokátska komora vám ponúka možnosť poradiť sa s advokátom bezplatne.

„V komplikovanej situácii, aká vznikla v súvislosti so šírením koronavírusu, chceme ponúknuť pomocnú ruku a poskytnúť ľuďom radu, ako môžu riešiť svoje právne problémy, alebo im predchádzať. Poradíme vám s problémami, ktoré vznikli v súvislosti s aktuálnou situáciou, ale aj s takými, ktoré vás trápia dlhodobo. Stačí si na vybrať spomedzi zapojených advokátov a elektronicky mu zaslať popis svojej situácie a prípadne príslušné dokumenty. Bezplatnú právnu pomoc v karanténe budú advokáti poskytovať dva týždne - od 24.marca do 7. apríla 2020.“ uvádza komora na svojom webe.

Ako postupovať?

  1. Ide o bezplatnú online právnu pomoc určenú všetkým občanom, primárne však občanom v karanténe.
  2. Spíšte situáciu, v akej sa nachádzate, snažte sa stručne, ale presne a nič nevynechať.
  3. Ak disponujete dokumentmi v elektronickej podobe, alebo ich viete zoskenovať či odfotiť, pripojte ich k mailu.
  4. V zozname do projektu zapojených advokátov (uvedený TU) si vyberte advokáta a zašlite mu pripravené podklady k veci mailom. Vyberajte prosím z celého zoznamu.
  5. Čakajte na odporúčaciu odpoveď, mala by byť v rozsahu maximálne jednej A4 strany a pri štandardnej zaťaženosti by mal prísť do 7 dní, prosíme o zhovievavosť z dôvodu veľkého záujmu.

Advokát vám spätne zašle posúdenie vašej záležitosti a radu, ako v nej ďalej postupovať v rozsahu približne jednej strany veľkosti A4.

Predmetom bezplatnej právnej pomoci nie je spisovanie dokumentov a podaní, ani iné úkony voči súdu. Komunikácia s advokátom podlieha povinnosti mlčanlivosti.

Žiadosť o bezplatnú právnu pomoc je potrebné poslať v termíne od 24. marca 2020 do 7. apríla 2020 (vrátane).

Zdroj: sak.sk
Ilustračné foto: najprávo.sk

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1370

Nový príspevok

PoUtStŠtPiSoNe
: