Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
Predplatné
Štvrtok, 25. apríl 2024 | meniny má Marek , zajtra Jaroslava
TlačPoštaZväčšiZmenši

Právo cenných papierov

najpravo.sk • 8.7. 2016, 10:30

Holub, D.: Právo cenných papierov, Wolters Kluwer, 5/2016, druhé doplnené a prepracované vydanie, 364 strán, mäkká väzba

Právo cenných papierov nepatrí medzi jednoduché časti obchodného práva a rozsiahlosť právnej úpravy cenných papierov odrádza mnohých právnikov, ale rýchlosť a intenzita, s akou sa cenné papiere stávajú súčasťou nášho života, vyžaduje od každého právnika orientáciu a prehľad aj v tejto oblasti.

Právo cenných papierov 2016

Predkladaná monografia sa venuje súkromnoprávnej úprave cenných papierov.

Právo cenných papierov 2016

Cieľom autora bolo sprístupniť čitateľovi nie ľahkú problematiku práva cenných papierov, predložiť teoreticky fundovaný výklad, ktorý mu pomôže pri riešení situácií, s ktorými môže byť konfrontovaný. Druhé vydanie práva cenných papierov prináša najmä jednu zásadnú zmenu, ktorou je spracovanie problematiky zmenkového a šekového práva. Základným cieľom autora bolo predovšetkým utvoriť komplexný obraz o platnej právnej úprave cenných papierov na Slovensku. Čitateľ ocení zrozumiteľný štýl textu a praktické príklady.

Právo cenných papierov 2016

Rozsah a hĺbka spracovania jednotlivých inštitútov práva cenných papierov závisí tak od významu toho-ktorého inštitútu, ako aj od rozsahu a druhu právnej regulácie. Monografia rozpracúva tiež niektoré otvorené teoretické otázky, ktoré v právnej vede prináša legislatíva.

Právo cenných papierov 2016

Monografia je určená pre právnikov, širokú odbornú verejnosť a každého, kto sa s problematikou cenných papierov stretáva v praxi. Publikácia svojím prehľadným spracovaním a zrozumiteľným výkladom môže poslúžiť aj ako učebná pomôcka pre poslucháčov ekonomických a právnických fakúlt.

Publikáciu Právo cenných papierov, druhé doplnené a prepracované vydanie si môžete zakúpiť TU (VSTUP DO OBCHODU).

Ohodnoťte článok
Hlasovalo: 1594
Súvisiace články

Nový príspevok

Nové v judikatúre

Hľadať všade
PoUtStŠtPiSoNe
: