Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Zbor väzenskej a justičnej stráže zrušil súdne úkony v Bratislave

Na snímke ukážka práce poriadkovej jednotky na Dni väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) na letisku v Piešťanoch 28. septembra 2019. Foto: TASR/Martin Palkovič

Samotný spôsob realizácie pojednávaní prostredníctvom telemostu je na rozhodnutí predsedu senátu, ktorý v danej veci rozhoduje.

Bratislava 24. marca (TASR) - V súvislosti s pozitívnym testovaním väzňa na nový koronavírus Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) v spolupráci s príslušnými orgánmi v Bratislave zrušil všetky plánované súdne úkony v hlavnom meste SR.

"O pozitívnom výsledku testu na COVID-19 u odsúdeného bola dňa 23. marca telefonicky vyrozumená krajská prokurátorka a podpredsedníčka Krajského súdu (KS) Bratislava, ktoré s okamžitou platnosťou zrušili všetky plánované úkony spojené s predvádzaním obvinených a odsúdených pred súdy a prokuratúry v dislokácii ústavu Bratislava. Väzobné veci, ktoré neznesú odklad budú vykonané prostredníctvom telemostu," informovala v utorok hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.

Samotný spôsob realizácie pojednávaní prostredníctvom telemostu je na rozhodnutí predsedu senátu, ktorý v danej veci rozhoduje. "Všetky ústavy zboru sú vybavené prostriedkami na vykonanie pojednávaní väznených osôb s využitím telemostu," zdôraznila hovorkyňa ZVJS.

ZVJS v pondelok (23. 3.) potvrdil prvý prípad ochorenia COVID-19 u odsúdeného v ústave Bratislava. Odsúdený bol následne preeskortovaný do väzenskej nemocnice v Trenčíne. O jeho prevoze bol vyrozumený Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave a Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne.

"Keďže ide o odsúdeného, ktorý je zaradený v minimálnom stupni stráženia a umiestnený v samostatnom objekte ústavu, boli do preventívnej karantény umiestnení aj ostatní odsúdení spolu s väzenským personálom. V domácej karanténe bol ponechaný ostatný väzenský personál, ktorý mohol prísť do priameho kontaktu s odsúdeným," dodala v pondelok hovorkyňa ZVJS.