Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Komora odporúča exekútorom, aby dočasne nedražili nehnuteľnosti

Ilustračná snímka Foto: TASR/Oliver Ondráš

Exekútorske úrady sú zatvorené od 16. marca v súvislosti so šíriacou sa pandémiou. Dočasné zrušenie stránkových hodín neovplyvňuje žiadnym spôsobom aktuálne exekučné konania.

Bratislava 23. marca (TASR) – Slovenská komora exekútorov (SKE) odporúča súdnym exekútorom v súvislosti s novým koronavírusom dočasne pozastaviť konania dražieb a vypratávanie nehnuteľností. SKE tiež neodporúča robiť súpisy a zaistenia hnuteľných vecí ani osobne doručovať písomnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa SKE Stanislava Kolesárová.

„Slovenská komora exekútorov pristupuje zodpovedne k ohrozeniu novým koronavírusom a robí všetko pre ochranu zdravia účastníkov exekučného konania i súdnych exekútorov,“ uviedol prezident SKE Miroslav Paller. Dodal, že tiež vydal odporúčanie, aby boli niektoré aktivity pozastavené a aby sa posilnili na úradoch kapacity pre telefonický a elektronický kontakt exekútora s verejnosťou.

Exekútorske úrady sú zatvorené od 16. marca v súvislosti so šíriacou sa pandémiou. Dočasné zrušenie stránkových hodín neovplyvňuje žiadnym spôsobom aktuálne exekučné konania a práva a povinnosti dlžníkov alebo veriteľov. Pri plnení si finančných povinností odporúčajú exekútori dlžníkom využívať bezhotovostný platobný styk. Zoznam súdnych exekútorov vrátane kontaktov nájdu občania na webe SKE.