Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Švecová vyzýva zastupujúcu predsedníčku NS SR Urbancovú, aby odstúpila

Na archívnej snímke Daniela Švecová. Foto: TASR - Martin Baumann

Ako dôvod svojej výzvy pripomína závažné podozrenia v súvislosti s Urbancovou zo zneužívania funkcií.

Bratislava 31. októbra (TASR) – Bývalá predsedníčka Najvyššieho súdu (NS) SR Daniela Švecová vyzýva súčasnú podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú, aby odstúpila z funkcie. TASR o tom informovala Daniela Švecová.

Ako dôvod svojej výzvy pripomína závažné podozrenia v súvislosti s Urbancovou zo zneužívania funkcií a pripomenula článok Denníka N. V ňom sa uvádza, že mal so sudcom Vladimírom Sklenkom komunikovať obžalovaný z vraždy Jána Kuciaka Marian K. aj ohľadom Urbancovej. Tá mala podľa správ Mariana K. cez neho vybavené, aby ju zvolila Súdna rada za podpredsedníčku NS SR. Rovnako uviedol, že mal cez ňu vybaviť pre ĽSNS, aby neboli rozpustení rozsudkom NS SR, v ktorého senáte Urbancová sedela.

„Dňa 22. októbra 2019, vás desať sudcov NS SR vyzvalo, aby ste sa bezodkladne vzdali funkcie podpredsedníčky NS SR,“ uvádza Švecová a pripomína, že je Urbancová momentálne zastupujúcou predsedníčkou NS SR. Zastupujúcou, pretože sa Súdnej rade v prvej voľbe nepodarilo nového predsedu NS SR zvoliť.

„Rovnako aj ja považujem za neakceptovateľné, aby ste pri tak závažných podozreniach stáli v čele NS SR, a preto sa k výzve na vaše bezodkladné vzdanie sa funkcie podpredsedníčky NS SR pripájam,“ uzatvára Švecová.